You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Vi skal turde at inddrage flere nuancer, når vi taler diversitet og inklusion

Fra et helikopterperspektiv, har vi en kæmpe udfordring når vi taler om diversitet og inklusion: Både de begrænsninger som følger med manglende inklusion og de tabte muligheder og perspektiver, som øget diversitet kan tilføre.

Fra et helikopterperspektiv, har vi en kæmpe udfordring når vi taler om diversitet og inklusion: Både de begrænsninger som følger med manglende inklusion og de tabte muligheder og perspektiver, som øget diversitet kan tilføre.

This post is also available in: English

Selvom temaet efterhånden er på alles læber, er der stadig mange, som er bange for at gøre noget forkert. Perspektiverne i vores samtaler skal ændres fra, kun at fokusere på køn og seksualitet, til i stedet at omfavne alle typer af mennesker, der i inklusionsprocessen er underrepræsenteret; Det kan virke skræmmende, men det åbner op for samtaler på tværs af etnicitet, kultur og religion.

Kickstarting the conversation

Startup Aarhus har sat diversitet og inklusion på programmet i løbet af ugen. I tirsdags blev eventet “Kickstarting the conversation” skudt i gang med formålet; at skabe et varmt og inkluderende rum til, at tage de svære og udfordrende samtaler, men i trygge omgivelser – og det må man sige at de lykkedes med. Det blev afholdt på LYNfabrikken i hjertet af Aarhus.

Der bliver talt om diversitet og inklusion i forskellige formater Foto Lauge Wittus Johnsen

Med stor diversitet blandt deltagere, blev der skabt et trygt rum til at lytte og blive klogere. Til stede var startup-founders, aspirerende founders og mange andre med tilknytning til startup-økosystemet.

Efter cirka et kvarter, hvor der var mulighed for at netværke og få fyldt kaffekopperne op, startede samtalen ud med en kort meditation og vejrtrækningsøvelser. Det skabte plads til nysgerrighed, engagement og åbne sind. 

Selve samtalen udsprang fra de tre inviterede gæsters egne oplevelser, med fokus på deres baggrund og karriere; 

Solveig, kvindelig dansk iværksætter, startede sin rejse halvandet år tilbage, og har udviklet en platform til at forebygge stress. Deepali, mørk kvinde og partner i den britiske Venture fond Speedinvest, samt panelets mandlige deltager Geet, fra Indien, der er co-founder af en startup i Aarhus for kunstig intelligens.  

Samtalen bød på mange perspektiver, hvor der blev delt ud egne oplevelser og erfaringer. En fællesnævner for dem alle tre, er at de er på en rejse, hvor de hver især er blevet mødt af fordomme.

De kvindelige deltagere delte nogle fælles erfaringer, hvor særligt to universelle budskaber, var værd at formidle videre:

Allianceskabelse hvor der er plads til at dele sårbarheder, er afgørende for din karriere på den lange bane. Hvis du ansætter for publicity, men ikke er i stand til at føre det til dørs, så lad helt være med at gøre det i første omgang.

Deltagerne diskuterede etniske og kulturelle forskelligheder, hvortil Geet fortalte om sin rejse fra en lokal indisk skole til mødet med europæisk kultur. Han understregede, at vi alle er ens, og trods små variationer, bør vi alle dømmes ens.

Konklusionen for samtalen står klart, man er nødt til at lade sig udfordre på sit verdensbillede, føle ubehag, og turde lytte til oplevelser fra andre der ikke ligner én selv.

Vi er alle på en rejse – derfor er det vigtigt ikke kun at “talk-the-talk”, men også at “walk-the-walk”. Vi har alle et ansvar for, at se det hele menneske vi står overfor, og inkludere dem i de fællesskaber, vi indgår i.

FLERE FRA COMMUNITY