Den danske kørselstjeneste Viggo udvider til Oslo. Rykket kommer samtidig med, at virksomheden oplever en markant stigning i efterspørgslen på el-taxier i Storkøbenhavn. 

Fra august vil Viggos eldrevne taxier også trille rundt i den norske hovedstad. Dermed bliver Norge det første udlandske marked, Viggo udvider til. Og det er ikke små forventninger, kørselstjenesten har til vores nabo mod nord.

Inden for det første år forventer Viggo at have mere end 100 taxier i Norge. Til sammenligning kører der lige nu 55 el-taxier rundt i Storkøbenhavn.

“At udvide til flere lande har hele tiden været planen, og genåbningen har gjort os optimistiske økonomisk. Vi er overbevist om, at det samme vil ske i Oslo, og vi er derfor klar til at lancere vores grønne taxier, når Oslo åbner helt op,” siger Kenneth Herschel, CEO i Viggo.

Læs også: Polestars nye elbil er spækket med tech

Rykket til udlandet kommer oven på en genåbning, der har resulteret i en markant stigning i efterspørgslen på taxierne, som kun kan bestilles via Viggos app.

“Vi har virkelig mærket en forandring efter genåbningen. Vi har aldrig haft så travlt, som vi har lige nu,” siger Kenneth Herschel.

I takt med at landet er åbnet mere op, har Viggo oplevet en stigning i virksomhedens gennemsnitlige omsætning i timen på 70 procent. Det er en stigning, som virksomheden ikke tidligere har oplevet, siden Viggo blev lanceret i september 2019.

Klimavenlighed og god kundeservice

Viggos taxier består udelukkende af elbiler, primært af mærkerne Tesla og Jaguar. Den mere klimavenlige løsning er noget, som taler til nordmændene, mener Joar Tenfjord, som kommer til at stå i spidsen for den norske gren af Viggo.

“Under nedlukningen har vi set, at forbrugere og virksomheder er blevet endnu mere opmærksomme på at tage bæredygtige valg. Når byerne er åbnet helt op, vil taxikunder ikke længere have lyst til at blive hentet i dieselbiler, men i stedet køre miljøvenligt. Derfor er tidspunktet for at udvide til Oslo perfekt,” siger Joar Tenfjord.

Viggo vil også fokusere på god kundeservice, hvilket er noget, der ifølge Joar Tenfjord er en mangelvare i Norge.

“Branchen har brug for fornyelse. Der er hård konkurrence i Oslo, men vi har troen på, at kombination af miljøvenlige biler, god service og innovativ teknologi vil give os et stort forspring. Mange norske virksomheder har også klare ambitioner om at reducere sit CO2-udslip og kun bruge miljøvenlig transport,” siger Joar Tenfjord.

Lynladere til alle

I april i år lancerede Viggo sit energiselskab, ViggoEnergy, som skal etablere et netværk af lynladere til elbiler i Danmark.

Lynladerne skal først og fremmest komme Viggos chauffører til gode, men fordi alle kan benytte sig af lynladerne, vil de også være til gavn for resten af de danske elbillister.

Læs også: Monta har udviklet elbilernes svar på AirBnB

Den første ViggoEnergy-lader er blevet placeret i et erhvervsområde i Ballerup på Sjælland. En placering, som var tænkt grundigt igennem, da mange af de omkringliggende virksomheder har fokus på grøn omstilling.

“Vi er helt sikre på, at vi kan få etableret et rigtig godt partnerskab med det lokale erhvervsliv. Der er mange klimabevidste virksomheder i området, så vi tænker, der er mulighed for et godt match,” siger Kenneth Herschel.