Den danske fintech-virksomhed MyMonii har netop lanceret et nyt investeringsværktøj, som henvender sig til børn og unge under 18 år. Tiltaget skal “hjælpe med at børn og unge får et godt forhold til deres penge, så de får et lykkeligere og sundere liv,” siger stifteren bag.

MyMonii har i flere år hjulpet forældre med at give deres børn gode pengevaner og holde overblikket over lommepengene.

Nu går fintech-selskabet skridtet videre med lanceringen af MyMonii Investering, der skal skal introducere børn til det at investere penge.

“Her hos MyMonii vil vi gerne hjælpe med at børn og unge får et godt forhold til deres penge, så de får et lykkeligere og sundere liv. Vi tror også på at alle skal have de samme muligheder for at lære at få mere ud af pengene, uanset hvilket samfundslag man kommer fra,” siger Louise Ferslev, stifter og direktør i MyMonii.

MyMonii Investering er udviklet på baggrund af flere års feedback fra kunderne. Den første version af funktionen er risikofri for børnene, hvilket vil sige, at de penge der investeres, forbliver i et lukket system mellem forælder og barn.

Timingen er rigtig

Man skulle have investeret i Apple 00’erne og Novonordisk i 10’erne, sådan vil bagklogskabens lys altid skinne ubarmhjertigt. Men med bankernes negative renter indlånskonti, bliver det i højere grad nødvendigt, at man placerer sine penge anderledes i fremtiden. Og her har de unge muligheden for tidligt at begynde at forvalte deres penge fornuftigt.

“Vi tror på, at timingen for en løsning som MyMonii Investering er rigtig god lige nu, og den feedback vi har fået indtil videre, har været meget positiv,” siger Louise Ferslev.

Funktionen er tilgængelig gennem MyMonii-appen for alle med børn og unge i alderen 8-18 år. Tjenesten koster 289 kroner om året eller 29 kroner om måneden.