De to danske scaleups Forecast og Pento har begge offentliggjort deres serie a-runde i dag – til en sammenlagt værdi på 210 millioner kroner.

En investering i størrelsesordenen 100 millioner kroner betyder som regel, at et startup har voldsomt gang i væksten og er på vej til at skalerer ud i verden. Derfor er det heller ikke hver dag så store summer tikker ind i danske iværksætter-virksomheder, men denne halvkedelige onsdag i maj er hele to af den slags kæmpe-investeringer annonceret.

Den første kommer fra Pento for, som har gjort det nemmere og mere digitalt at betale løn. De har fået en investering på 95 millioner kroner anført af venturefonden General Catalyst.

Den anden store investering på hele 115 millioner kroner er gået til Forecast, der udvikler et AI-baseret værktøj til projektstyring. Her er runden anført af Balderton, mens blandt andet Crane, Seed Capital og Heartcore også er med i runden.

Forecast: Fire millioner opgaver løst

Forecast har siden 2016 forfulgt en mission om at bruge kunstig intelligens til at gøre projektstyring mere effektiv. Indtil videre er værktøjet ifølge virksomheden blevet brugt til at styre 178.000 projekter og over 4 mio. opgaver hos kunder i mere end 40+ lande er løst med platformen.

Der er med andre ord allerede god fart på Forecast, og med den nye investering på 115 mio. kroner skal der endnu mere benzin på bålet.

”Med investeringen styrker vi vores unikke position i at definere, hvordan kunstig intelligens og kraftig computing omformer vidensarbejde de kommende år. Forecasts altid lærende og altid forbedrende platform gør det muligt at træffe de optimale beslutninger for virksomheden – alt sammen ét sted,” skriver Dennis Kayser, CEO og medstifter, på LinkedIn.

Virksomheden har i forvejen skaleret kraftigt op det seneste år, hvor antallet af ansatte allerede er blevet fordoblet.

Pento: Løn skal være nemt og digitalt

Udbuddet af digitale værktøjer til at styre virksomheden er eksploderet de seneste år, og i det lys er lønnen stadig meget analog de fleste steder. Men det er netop, hvad danske Pento er i gang med at ændre på. Og med investeringen på 95 millioner kroner kan også Pento nu sætter ekstra fart på.

“Den største proces, vi erstatter, er outsourcing af lønstyring, hvor virksomheder outsourcer opgaven til bogholdere, hvilket langt størstedelen af virksomheder gør i Europa. Vi automatisere hele processen fra afrapportering og lønkørsel til skatteberegninger indenfor løn. Så mens andre platforme eller produkter basalt set bare hjælper med at udregne den ritige skat, så tager vi os også af afrapportering. We klarer også betalingen og vi integrerer med andre HR-platforme,” siger Jonas Bøgh Larsen, medstifter og CEO af Pento, til TechCrunch.

Pento har i skrivende stund 700 virksomheder på kundelisten – blandt andet Pleo, Spiir og TechSavvy.media.