You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Vinder af Green Tech Challenge: Interesserede investorer venter allerede i mailboxen

Scion DTU-virksomheden SBT Aqua blev i fredags vinder af Green Tech Challenge 2016. Ud over at prisen ligger lunt i lommen, var det et praktisk smart tidspunkt for dem at blive blåstemplet, siger CEO i SBT Aqua.

*Artiklen er første gang udgivet på Trendsonline.dk den 16. november 2016*

Det er blevet til mange rugbrødsmadder, siden nu CEO i SBT Aqua, Gustav Erik Skands og makkerne Christian Vinther Bertelsen og Frederik Aalund startede deres projekt for tre år siden. Men det gør ikke så meget, synes Gustav Erik Skands.

“Vi gør det her, fordi vi mener, det kommer til at have en stor indflydelse på miljøet og medvirke til at sikre flere landes infrastruktur i fremtiden. Jeg har det fint med, at det ikke er økonomisk sus og dus lige nu,” siger han.

Læs også: Green Tech Challenge 2016: “I er fremtiden”

Noget tyder på, at de rent faktisk kommer til at få indflydelse. Folk tror i hvert fald på deres projekt, der vil revolutionere mikrobiologisk kvalitetskontrol med deres teknologi, som i real time måler bakterieindhold i vand. 

SBT Aqua har hevet flere priser hjem, og i fredags var det æren, 100 timers samarbejde med Green Tech Challenge og et gavekort til BizSpark Plus til en værdi af 120.000 dollars sponsoreret af Microsoft, som de fik med sig hjem.

Perfekt tidspunkt til opmærksomhed

Det er dejligt at være vinder af Green Tech Challenge, men hvad der er endnu bedre ved Green Tech Challenge, er eksponeringen for et interesseret publikum.

Vi skal til at hente investorere. Og som vinder af Green Tech Challenge får vi både validering og en blåstempling, som er god at have, når man skal til at søge investorer,” siger Gustav Erik Skands.

Læs også: Fra blod, til vand til hele verden: DTU-teknologi vil revolutionere kvalitetskontrol

Green Tech Challenge er et fem-dages acceleratorprogram, hvor de medvirkende virksomheder bliver udsat for en række fagpersoner. Alle virksomhederne er grønne, og i fredags sluttede programmet med at kåre vinderen. Her var investorer, startups og andre interesserede entreprenører og interessenter til stede, og faktisk har SBT Aqua allerede fået interessante reaktioner på deres medvirken i Green Tech Challenge.

“Vi har allerede nogle investorer, der har vist interesse efter i fredags. Jeg har et par mails, jeg skal have svaret på. Nu skal vi gå i gang med de indledende diskussioner, og se, om det kan føre til reelle tilbud, men formuleringerne i deres henvendelser gør mig optimistisk,” siger Gustav Erik Skands.

Scion DTU: Et sted med plads til vækst

Når Gustav Erik Skands og resten af SBT Aqua ikke er med til Green Tech Challenge holder de til på Scion DTU i Lyngby nord for København. Her sætter de pris på muligheden for hurtigt at kunne skalere deres virksomhed op eller ned efter behov. De kan bare leje sig ind i endnu et kontor, hvis de skulle vokse.

Derudover nyder de godt af at bo tæt på DTU, der som videnscenter er et godt sted at gå til, hvis de mangler en ekspertviden, de ikke selv har. Som ingeniører er det dog lige så ofte forretning og strategi, de mangler viden om. Men her har de fra 2014 været en del af Scion DTU’s mentorordning, som har hjulpet dem på vej. De bruger nærmest mentorordningen som deres bestyrelse, fortæller Gustav Erik Skands.

“For os har det været rigtig, rigtig sundt med mentorordningen, fordi vi er ingeniører, der har startet virksomheden. Vi havde et meget højt teknisk fagligt niveau og suppleret af mentorordningen, mener vi at have nået et ligeså højt niveau inden for forretningsudvikling. Vores mentorer er dygtige folk, der hjælper med at presse på med forretning og strategi, og det er godt,” siger han.

SBT Aqua har de sidste tre år arbejdet på at gøre deres produkt klar med testforløb. De forventer nu salg inden for det næste halve år.

UGENS STARTUP: