Simplewire har udviklet en ny teknologi, som hjælper store virksomheder med at holde orden og overblik over indviklede elinstallationer. Torsdag blev virksomheden kåret som vinderen af Danish Tech Challenge 2021 og modtager derfor en præmie på 500.000 kroner. 

I september sidste år kastede 20 ambitiøse hardware-startups sig over Danish Tech Challenge – et intensivt program hvor virksomhederne bliver udfordret på alle punkter i deres forretning. Torsdag stod Simplewire tilbage som vinderen.

De tre stiftere, Dennis True, Peter Tune og Sasha Beck, har udviklet en teknologi, der skaber overblik over komplekse elinstallationer, som ellers ville kræve mange elektrikertimer og lavpraktiske løsninger som labels. Dette er især en udfordring hos større driftsvirksomheder, som skal afsætte mange ressourcer for at løse problemet.

Simplewire har allerede nu bevist, at deres koncept holder. Virksomheder har for nyligt landet deres to første ordrer hos Tivoli og CPH Airport. For lufthavnen betyder det, at der kan spares 6-7 millioner euro årligt.

”Vi har været igennem en vanvittig modning som virksomhed, som vi aldrig ellers ville komme i nærheden af. I Danish Tech Challenge bliver man en del af et imponerende miljø af dygtige og hjælpsomme mennesker, som har givet os et uvurderlig netværk. Næste skridt for os nu er at begynde indsamling af data fra vores kunder, og så er målet at nå 35 kunder i alt i år. Først skal vi rejse en halv million euro gennem et helt nyt investorhold, hvor samtidig skal bruge kompetencer inden for produktion og skalering,” siger de tre stiftere af Simplewire.

Med titlen som årets vinder af programmet medfølger også Industriens Fonds Iværksætterpris på 500.000 kroner.

Revolution af et fag

Juryen fremhæver Simplewires potentiale for at revolutionere et helt fag som en af årsagerne til, at de løb med sejren:

”Først og fremmest vil vi gerne understrege, at vi er dybt imponeret over alle finalisterne – særligt deres kommercielle modenhed. Simplewire skiller sig ud, fordi deres teknologi har potentialet til at påvirke en hel industri. Arbejdsprocessen med at lokalisere elinstallationer og ledninger i elektrikerfaget kan stå foran en revolution. Teknologien er så simpel, at man fristes til at spørge, hvorfor det ikke er opfundet noget før, og det er karakteristisk for de helt store opfindelser.”

Simplewire blev stiftet i 2020 af Dennis True og Peter Tune. I løbet af Danish Tech Challenge-forløbet kom Sasha Beck med som stifter, mens virksomheden også fandt en ny investor, indgav en patentansøgning og fik virksomhedens første betalende kunder.

Hurtigt til marked

Danish Tech Challenges er målrettet hardware-virksomheder, og udfordrer virksomhederne til at komme hurtigere på markedet med deres løsninger. Hardware-virksomheder bruger typisk længere tid på at lancere deres produkt, men det er afgørende, at denne tid minimeres.

”Vores fornemmeste opgave er at hjælpe disse startups. De seneste to år har hardware-startups været hårdt presset både på talenttiltrækning, men især på de udfordringer i forsyningskæden, vi ser globalt. Komponentknaphed rammer hårdt, men omvendt er det vores opgave i programmet at gøre dem klar til en foranderlig verden og sikre, at de tidligt har orden i penalhuset,” siger Steen Donner, adm. direktør i DTU Science Park.

I årets Danish Tech Challenge deltog: Aerial Tools, AQ Feed, Blue Atlas Robotics, Brøg, Ceus, Exo360, GripWiq, HEMBOO, Hydrosafe, Kombo Audio, NAUST Robotics, Fionia Locker, Sensæ, SimpleWire, Sincere Aquaculture, StaySeat, StepUp Horse, VenomAID Diagnostics, Viking Drone og WOHN. 

Finalen bestod af Kombo Audio, Simplewire, Sincere Aquaculture, StaySeat og WOHN, som alle pitchede på scenen til awardshowet i Industriens Hus.