You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Virksomheden startede efter en færdselsbøde. På fredag kan de vinde 100.000 kroner i stor pitch-konkurrence

@Redaktionen

En golfpagt og en færdselsbøde satte gang i startuppet Caddy Cruiser. På fredag er de i finalen Fynske Bank Startup Lab.

En golfpagt og en færdselsbøde satte gang i startuppet Caddy Cruiser. På fredag er de i finalen Fynske Bank Startup Lab.

This post is also available in: English

Hvordan holder man venskabet med de gamle venner ved lige, når man flytter til en ny by for at studere? En venneflok fra Kolding fandt en noget alternativ løsning: Man begynder at gå til golf sammen. Om end golf kommer med sine egne udfordringer, når man er studerende.

”Jeg var den eneste, der havde en bil – en lille, rød Fiat Punto – og vi fandt hurtigt ud af, at der ikke var plads til ret meget golfudstyr i sådan en. En dag, hvor vi var tre, der skulle ud at spille, endte det med, at der måtte sidde to på passagersædet. Og 100 meter fra golfklubben blev vi stoppet af politiet – og det endte med en bøde for manglende sikkerhedssele,” fortæller Carl Emil Sestoft Jensen med et grin.

En overfyldt Fiat Punto var ikke en holdbar løsning. Heldigvis var to af vennerne ingeniørstuderende, så de satte sig for at løse problemet ved at ombygge en cykelanhænger, så de kunne sætte golfudstyret på anhængertrækket. Og det viste sig at være så god en idé, at det nu er blevet til virksomheden Caddy Cruiser, som på fredag er i finalen i konkurrencen Fynske Bank Startup Lab.

Nyt netværk og 100.000 kroner

Vennernes hjemmebyggede golf-anhænger løste ikke bare deres eget transportproblem. De fik også opmærksomhed for den fra andre golfspillere, der ønskede at købe den. Derfor begyndte de at designe golfanhængeren fra bunden, stiftede virksomheden Caddy Cruiser og lancerede deres produkt til salg i starten af året.

”Vi er sat i verden for at gøre transport af golfudstyr nemmere for alle golfspillere – i alle størrelser biler. Efter al den feedback vi har fået, har vi udviklet en ny model fra bunden – som er den golfbag-anhænger vi sælger i dag med plads til 2 og 4 bags,” forklarer Carl Emil Sestoft Jensen, som i dag er medstifter af Caddy Cruiser.

Caddy Cruiseren monteret

Som næste skridt på iværksætterrejsen kvalificerede de sig til Fynske Bank Startup Lab gennem de indledende pitch-runder, hvor 38 startups deltog. Her er de gennem workshops både blevet klogere på B2B-salg og at bruge al den kundefeedback, de får. Men mindst lige så vigtigt har forløbet åbnet for et netværk af andre ambitiøse iværksættere på vej frem.

”Vi er mange forskellige virksomheder i forløbet, som er forskellige steder på rejsen og i forskellige brancher. Men vi har et fælles drive – der er jo en grund til, at vi med. Så vi kan lære meget af hinanden,” siger Samuel Maagaard Vesterlund, der er medstifter af Caddy Cruiser.

Med 100.000 kroner på højkant i finalen på fredag er der selvfølgelig et konkurrenceelement mellem det nye netværk. Men det er slet ikke det, der fylder mest.

”Efter vi hørte de andre øve pitches i søndags, kan vi godt mærke, at vi får kamp til stregen. Så der er en konkurrencestemning, for der er jo mange penge på højkant, men alligevel hjælper vi hinanden. Vi giver hinanden råd og opmuntrer hinanden, så vi alle kan få den bedste pitch,” siger han og tilføjer:

”I mange tilfælde er et godt netværk jo også mere værd end 100.000.”


Om Fynske Bank Startup Lab:

  • Acceleratorforløbet er for spændende forretningsideer og nystartede virksomheder.
  • De 12 deltagere blev fundet gennem regionale pitch-sessioner i Aarhus, Kolding, Odense og Svendborg i starten af oktober.
  • Efter en række workshops og en bootcamp afholdes finalen på Koldinghus på fredag, hvor de 12 startups kæmper om 100.000 kroner. Ønsker du at høre mere kan du kontakte Leendert Bjerg på leebj@businesskolding.dk.
  • Fynske Bank Startup Lab er et samarbejde mellem Fynske Bank og Business Kolding. Forløbet er finansieret af Fonden for Fynske Bank.

<em>Fynske Bank Startup Lab Workshop 2024<em>

På vej mod udlandet

Indtil videre har Caddy Cruiser kun danske kunder, men både ambitionerne og markedet er stort og internationalt. Derfor er virksomheden også lige nu ved at lave aftaler med distributører i Irland, Belgien og Frankrig. Og her vil det være en god hjælp, hvis de kan sikre 100.000 kroner i pitch-konkurrencen på fredag.

”Det vil gøre det muligt for os at skalere vores virksomhed. Distributionsaftalerne kræver startupkapital, fordi det kræver at vi køber produkterne ind i et stort antal, hvis vi skal have dem produceret til en god pris. Det kræver penge – og vi er jo først lige gået i gang,” siger Carl Emil Sestoft Jensen.

Finalen afgøres på Koldinghus på fredag, hvor en jury bestående af Jesper Buch, Tina Søgaard, Brian Mikkelsen, Morten Skov og Morten Bjørn Hansen finder vinderen af 100.000 kroner samt en andenplads, som løber med 50.000 kroner.

Prototypen samt den endelige version af Caddy Cruiser

Finaledeltagere: Fynske Bank Startup Lab 2024

Caddy Cruiser, Aarhus
En unik og praktisk løsning for golfspillere – en specialdesignet golfbaganhænger, der gør det nemt og sikkert at transportere op til fire golfbags på én bil. Og løser det almindelige problem med pladsmangel og besværet med at transportere golfudstyr der for de fleste golfspillere fylder meget – især hvis man kører flere sammen. 

Connecting Grounds, Aarhus
Connecting Grounds upcycler brugt kaffegrums (SCG) til Coffee Base, en multifunktionel bageingrediens til mere næringsrige (højt indhold af kostfibre, proteinkilde, sukkerfri), grønnere (upcyclet og ingen brug af landbrugsjord) og mere velsmagende (smagsforbedrende egenskaber) bage- og konfektureprodukter.

CustomiseMe, Odense
Omdannelse af brugte madolier (UCO) til miljøvenlige sæber, der imødekommer den stigende efterspørgsel efter bæredygtige og cirkulære skønhedsprodukter. Deres initiativ tager fat på miljømæssige udfordringer og tilbyder en specifik løsning ved hjælp af avancerede teknologier som superkritisk væskeekstraktion (SFE).

Drone Eksperten, Kolding
Drone Eksperten foretager inspektion med drone i confined spaces, altså områder som normalvis er farlige for mennesker at begå sig i eller meget vanskelige at tilgå.

G1GT, Kolding
Udvikler en brugervenlig platform i samarbejde med gigtpatienter. Ved at kombinere den nyeste viden og teknologi får patienterne adgang til: – Symptom og smerte monitorering – Tracking og påmindelser af medicin – Personlige behandlingsforslag – Online fællesskab og vidensdeling

Keep Ukraine Going, Kolding
Vision “Keep Ukraine Going” begynder med en vision om at skabe en positiv indvirkning i et land, der gennemgår betydelige prøvelser. Keep Ukraine Going er dedikerede mennesker med en særlig kærlighed for økologi og bæredygtighed. Virksomhedens mål er at styrke Ukraine ved at fremme handel og samtidig hjælpe dets lokale ØKO producenter og lokalsamfund i Ukraine.

Krydr, Aarhus
Krydr laver krydderiblandinger, der gør det nemt at lave hjemmelavet mad. Produkterne fordeler sig i to kategorier, måltidsløsninger og tilbehør. Prøv fx Kærlighed til Dhal, hvor du kun skal tilføje linser, hakkede tomater og vand. Eller spice dine pomfritter op med pomfritkrydderi.

LiveEquipe, Odense
LiveEquipe udvikler en innovativ digital ridetræner, der ved hjælp af et avanceret sensorsystem og tilhørende app giver ryttere mulighed for at få live feedback på deres position og indvirkning på hesten under ridning. Muligheden for hurtig korrektion fremmer en mere effektiv muskulær og neurologisk udvikling hos både hest og rytter, samtidig med at misforståelser og utilsigtet afstraffelse af hesten mindskes. 

Lumant, Aarhus
All-in-one kursusplatform der gør det nemt at skabe, markedsføre og sælge online produkter såsom online kurser, e-bøger, lydfiler mm. Lumant tilbyder en abonnementsmodel med månedlige samt årlig betaling + opgraderingsmuligheder for at øge indtjeningspotentialet. Tilhørende markedsplads der fungerer som et kartotek for kursisterne og giver et overblik over udbuddet af diverse kurser.  Fordel for kursusudbyderne: De får nemmere ved at finde nye kursister/kunder.  Fordel for kursisterne: De får nemmere ved at finde den viden de søger og lære nye kompetencer + alt deres viden er samlet ét sted.

Nordic Phantoms, Odense
Nordic Phantoms simulerer indre blødninger i anatomiske modeller, kaldet fantomer. Det giver mulighed for at skabe en realistisk akut patientsituation uden at anvende dyreorganer eller kadavere. Virksomheden kan udvikle blødninger overalt i kroppen og er startet i øvre mave-tarm-kanal med fantomet: UpperGI Bleed Phantom. Fantomet har to blødninger i spiserøret, en i mavesækken og en i tolvfingertarmen.

OCULARE, Aarhus
OCULARE arbejder på at automatisere redningsaktioner omkring vand. Virksomhedenudvikler et akustisk detektionssystem, der skal hjælpe beredskabet med at opdage nødstedte personer, som ufrivilligt falder i vandet omkring havneområder. Deres ambition er at skabe en løsning bestående af både vores detektionssystem og en tilhørende drone, der kan agere som first-responder eller selvstændigt udføre redningsaktioner.

SheRidez, København
Udvikler en mobil app til kvinder der kører mc og derefter udvikle forretningen til en francheise med en bredde portfolio af ydelser og koncepter – med mc køre skoler drevet af kvinder til kvinder,  mc mekaniker workshops af kvinder til andre kvinder, mc rejsebureauer af kvinder til andre kvinder, et genbrug tøjmærke til mc kvinder af kvinder

UGENS STARTUP: