VirtuVoce underviser unge i at tale offentligt gennem virtual reality

@Redaktionen

Med offentlige foredrag i en virtuel virkelighed og avanceret analyse vil VirtoVoce lære unge mennesker at mestre den skræmmende disciplin.

Med offentlige foredrag i en virtuel virkelighed og avanceret analyse vil VirtoVoce lære unge mennesker at mestre den skræmmende disciplin.

This post is also available in: English

Svedende håndflader. Hjertebanken. Og en klap der går ned.

At stille sig op og tale foran er snarere forbundet med dødsangst end fornøjelse for de fleste. I hvert fald hvis ikke de har øvet sig først. Og startuppet VirtuVoce skaber netop et sikkert rum, hvor unge kan træne offentlig tale.

“Vi ved, at der er en masse angst for at tale offentligt – især blandt unge voksne, der er ved at udvikle deres personlighed,” siger Ïo Valls-Ratés, stifter af VirtuVoce, og fortsætter:

“Det er meget svært at stå foran et publikum, og det vil vi gerne løse ved at forbinde dem med virtual reality – det er et sikkert rum, hvor de kan fordybe sig i en realistisk situation og derefter få feedback på det, de gør.”

Et virtuelt foredrag

Virksomheden VirtuVoce begyndte at tage form i februar i år gennem Spin-outs Denmark-programmet, men forskningen bag løsningen går flere år tilbage.

“Min ph.d.-afhandling handlede om virtual reality public speaking, så jeg har arbejdet på det i årevis. Og vi så meget positive resultater med unge. Lærerne, der testede det, var meget begejstrede – nogle ringede til mig efter et par måneder og ville have mig til at komme tilbage, da de resultater, de så, var fantastiske,” forklarer Ïo Valls-Ratés.

VR-platformen består af praktiske øvelser for teenagere. Eksempelvis en øvelse, hvor de står på scenen i et virtuel teater fylgt med tilhørere. Lyset i salen reagerer på volumen i deres tale: Kun når de taler højt, bliver hele salen og alle tilhørerne oplyst.

“Der er ingen, der dømmer mig – men der er stadig en fornemmelse af at være foran andre mennesker. Det gør brugeren bevidst om, hvad lydstyrken gør på en visuel måde. Det er som at træne en bestemt muskel i fitnesscentret – opgaverne træner bestemte aspekter af at tale offentligt,” siger Ïo Valls-Ratés.

På vej til markedet

VirtuVoce kombinerer VR-scenarierne med stemmeanalyse baseret på data og forskningsbaserede, subjektive vurderinger af, hvornår taleren lyder nervøs, sympatisk, overbevisende eller noget tredje.

Løsningen kræver stadig mere udvikling, før VirtuVose er klar til at forlade SDU’s campus i Sønderborg. Men Ïo Valls-Ratés forventer, at de for alvor kan gøre en forskel for adolescent once the solution is ready for the market in 2024.

“Vi har allerede udviklet de allerførste VR-scenarier – men inden vi fortsætter med at udvide dem, skal vi teste scenarierne med skoler i Sønderborg og i andre danske byer. Vi vil gerne have brugernes feedback og lytte til deres forslag. Vores mål er, at de skal have det sjovt og være engagerede, mens de føler, at de bliver udfordret til at udføre opgaver, der er lidt svære for dem.”


Fakta: Mød VirtuVoce – og 7 andre, lovende startups på Digital Tech Summit:

De otte universiteter har hver udvalgt ét startup, som inviteres til at pitche deres løsning på årets Digital Tech Summit d.8.-9. November. VirtuVoce er udvalgt som repræsentant for Syddansk Universitet.


Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

...så får du de seneste nyheder og største historier om tech og startups lige i indbakken!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY