You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Visa målretter støtte til kvinder: Tre virksomheder i Danmark modtager legater på 10.000 Euro

@Adam

Visa støtter kvindelige iværksættere gennem sit She’s Next-legatprogram. For andet år i træk er der blevet kåret tre vindere.

Visa støtter kvindelige iværksættere gennem sit She’s Next-legatprogram. For andet år i træk er der blevet kåret tre vindere.

This post is also available in: English

Tre danske kvindeejede virksomheder er blevet udvalgt til at modtage legater på 10.000 euro hver. Visa, som er verdensledende inden for digitale betalinger, bruger sin position til at skabe bedre vilkår for kvindelige iværksættere og bidrage til en mere inkluderende økonomi med plads til mere diversitet.

Ansøgningsprocessen, der fandt sted i løbet af efteråret 2023, gav kvindelige iværksættere mulighed for at ansøge om legatet, som sigter mod at styrke deres virksomhedsvækst, øge synligheden og forbedre adgangen til ekstern finansiering. I alt har tre heldige virksomheder i Danmark nu modtaget hvert deres legat på 10.000 euro samt adgang til et års personlig erhvervscoaching gennem Feminvest, en nordisk organisation, der støtter kvindelige iværksættere i at realisere deres fulde potentiale.

For at kvalificere sig til tilskuddet skulle virksomhederne være registreret i Danmark, være aktive i mindst et år, have en fysisk eller digital tilstedeværelse og være minimum 51 procent kvindeligt ejet.

Bente Josefsen, Landechef for Visa i Norge, Danmark og Island har udtalt følgende: 

“Hos Visa tror vi på styrken ved inkluderende økonomier. Små virksomheder har haft det svært på det seneste, hvor de har kæmpet med udfordrende økonomiske forhold, ændret forbrugeradfærd og inflation. Jeg er glad for, at Visas She’s Next-legatprogram, som er en vigtig del af vores engagement i kvindelige iværksættere, kan hjælpe gennem finansiering og erhvervscoaching, og at det på andet år har fået så stor respons. Som et globalt digitalt betalingsnetværk med en stærk lokal tilstedeværelse sørger vi for at videreformidle viden og værktøjer til at skabe bedre muligheder for flere iværksættere og ejere af små virksomheder.”

Visa She’s Next-programmet, der blev lanceret globalt i august 2022, har til formål at skabe bedre betingelser for kvindelige iværksættere og ejere af små virksomheder. Det udvider Visas langsigtede forpligtelse til at støtte kvinder i erhvervslivet og har hidtil bidraget med over 3,8 millioner dollars i finansiering til kvindelig-ejede virksomheder. 


Legatvinderne af Visa She’s Next i Danmark er:

 • The 0-Mission:
  • Grundlagt af Anna Riis Hedegaard og Thomas Granhof.
  • Fokuserer på at hjælpe virksomheder med at reducere deres miljøpåvirkning og støtte udviklingen af grøn strøm.
 • Go Dogo:
  • Grundlagt af Hanne Jarmer og tre ingeniører.
  • Udvikler teknologiske løsninger til mental stimulering af hunde ved hjælp af tv.
 • VAER:
  • Grundlagt af Lili Dreyer.
  • Producerer som den første virksomhed i verden upcycled sneakers i stor skala ved at omdanne gamle tekstiler.

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY