You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Visa og TOMRA indgår partnerskab for bæredygtig genanvendelse – Aarhus er forsøgskanin

@Adam

Det skal kunne betale sig med genanvendelse.  Initiativet, kombinerer bæredygtighed med digitale betalinger, og bliver for tiden testet i et pilotprojekt i Aarhus Kommune.

Det skal kunne betale sig med genanvendelse.  Initiativet, kombinerer bæredygtighed med digitale betalinger, og bliver for tiden testet i et pilotprojekt i Aarhus Kommune.

This post is also available in: English

Aarhus kommune er med i pilotprojekt

Visa, en global leder inden for digitale betalinger, har annonceret et nyskabende  partnerskab med den norske virksomhed TOMRA, som specialiserer sig i indsamlings- og sorteringsteknologi. Partnerskabet sigter mod at revolutionere genanvendelse gennem et innovativt system, der tilbyder øjeblikkelige økonomiske belønninger for genanvendelse af take away-emballage.

I et samarbejde med betalingsindløseren Shift4, vil dette strategiske partnerskab tillade forbrugere at modtage øjeblikkelige udbetalinger, når de returnerer genanvendelig emballage til TOMRAs nye, skræddersyede indsamlingssteder. Et pilotprojekt er lanceret i Aarhus, med fokus på beholdere til varme og kolde drikke, som eksempelvis takeaway-kaffekopper. Forbrugerne kan simpelthen anvende deres kontaktløse betalingsmiddel ved returnering og modtage en pant-refusion direkte tilknyttet deres konto.

Skal skabe fokus på bæredygtighed

Partnerskabet placerer bæredygtighed i kernen af forretningsstrategien hos både Visa og TOMRA.

“Vi er begejstrede for dette partnerskab med TOMRA, da det passer perfekt til vores kernemission. Fra rejser, turisme og modstandsdygtige byer over mobilitet i byer, infrastruktur til elbiler og cirkularitet til CO2-aftryk – er bæredygtighed er en del af vores kerne. Det er nemt at blive begejstret, når Visas teknologi bruges til at hjælpe partnere som TOMRA med at fremskynde bæredygtig handel og støtte forbrugere og virksomheder i at træffe grønnere valg,” siger Heidi Gohn, Visa Head of Merchants Sales & Acquiring i Norden og Baltikum.

Ligeledes påpeger Geir Saether, Senior Vice President & Head of TOMRA Reuse, at deres mål er at bidrage til en cirkulær økonomi og fremme bæredygtig adfærd blandt forbrugerne:

“Jeg er meget glad for at kunne annoncere vores partnerskab med Visa! Sammen ønsker TOMRA og Visa at bidrage betragteligt til den cirkulære økonomi ved at implementere nye løsninger, der sikrer, at værdifulde ressourcer genbruges eller genanvendes. Vi mener, at vores nye automatiserede indsamlingssteder kan spille en afgørende rolle i at reducere miljøpåvirkningen ved at fremme mere bæredygtig adfærd.”

Afhængigt af pilotprojektets succes, er der planer om at udvide systemet til andre typer emballage, hvilket understreger partnerskabets potentiale for fremtiden. Initiativer som dette kan være med til at tage afgørende skridt frem mod en grøn fremtid, hvor teknologi, økonomi og miljøbevidsthed gnidningsfrit kan forenes.

Sammenfattende repræsenterer partnerskabet mellem Visa og TOMRA en innovativ tilgang til genanvendelse, der ikke alene belønner forbrugerne økonomisk, men også opmuntrer til mere miljøvenlig adfærd. Det er projekter som dette, der er med til at skabe håb for en sikker og tryg fremtid.

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY