bitcoin money economy

Visa trækker stikket på europæiske krypto-kreditkort

@sebastian

Kortudstederen WaveCrest har på ordre fra Visa lukket for alle deres forudbetalte Visa-kort i Europa – og det går ud over en række leverandører af krypto-kreditkort, som er afhængige af kortudstederen.

Hvis butikkerne ikke vil oprette en betalingsterminal til at modtage Bitcoins, må vi lave en løsning, der kan udnytte den infrastruktur til kreditkort, som butikkerne allerede har installeret. Nogenlunde sådan kan en række leverandører af krypto-kreditkort beskrives, som er startet i løbet af de seneste år – både med udgangspunkt i Bitcoins og andre kryptovaluter.

Indtil videre har det fungere sådan, at man gennem de forskellige leverandører forudbetalte et Visa-kort med kryptovaluta, og derefter kunne bruge kortet på lige fod med et hvert andet Visa-kort. Men det er nu for en stor del af leverandørerne slut i Europa.

”Kære kortholder. Vi, WaveCrest, er kortudstederen af dit forudbetalte Visa-kort, som du har fået gennem en af vores programpartnere. Visa har i dag underrettet os om, at vi skal lukke alle vores udstedte forudbetalte Visa-kort straks,” skriver kortudstederen i en mail til en af sine kunder.

Den øjeblikkelige lukning af kreditkort rammer både leverandørerne Bitpay, Tenx, Wirex, E-coin, Advcash og Cryptopay, der alle bruger WaveCrest som leverandør af Visa-kort. Indtil videre er det dog udelukkende Visa-kort udstedt i Europa, som er blevet lukket.

Lukket med 12 timers varsel

En af de ramte leverandører er TenX, som har kontorer i både London og Singapore. Kort efter WaveCrest annoncerede lukningen af de udstedte kort tidligere i dag, var en af startuppets co-foundere ude og forklare beskeden – som tilsyneladende også er kommet noget bag på ham.

”Wavecrest – kortudsteder vi arbejder med – har deaktiveret alle deres kort. Vi fik meddelelsen for under 12 timer siden, så det var totalt uventet og vi har ikke fået nogen meldinger om det før det. Derfor er alle vores kort lige nu deaktiveret, fordi Wavecrest har fået besked fra deres netværk (Visa red.) om, at de ikke må aktivere deres kort mere,” siger Julian Hosp, co-founder af TenX, i en live-updatering på YouTube.

Enkelte leverandører – blandt andet Monaco – bruger kortudstederen WireCard, og er derfor ikke ramt af nedlukningen.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

...så får du de seneste nyheder og største historier om tech og startups lige i indbakken!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY