You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

TakeDaily, Capnova

Vitaminstartup får kapitalindsprøjtning i millionklassen

@simone

De kalder sig for vitaminernes svar på Netflix, TakeDaily, som netop har modtaget en millioninvestering fra Capnova til videreudvikling af teknologien bag.

D-vitamin mod mørke, fiskeolie for leddene, Ginkgo Biloba for energien og c-vitamin til immunforsvaret. Der er nok daglige kosttilskud at vælge mellem, og som Netflix, der ved, hvilke serier du vil se, og Spotify der ved, hvilke artister du vil høre, så ved vitaminstartuppet TakeDaily, hvilke mikronæringsstoffer du har brug for.

Stifteren Marc Lucas har i samarbejde med læger, diætister og farmaceuter lavet et spørgeskema om kost og livsstil og derfra udviklet en algoritme, som kan hjælpe med at finde de rette vitaminer i de rette doser. Den virksomhed har Capnova nu postet et millionbeløb i.

”TakeDaily dækker et behov i et attraktivt marked for kosttilskud, og samtidig rammer de en stor sundhedstrend; at vi i stigende grad bruger teknologi til at måle og overvåge vores egen sundhedstilstand. Herudover står der et stærkt team bag produktet med stor iværksættererfaring,” siger investment manager hos CAPNOVA Anders Holme Jensen i en pressemeddelelse.

Hylderne bugner med kosttilskud

Og det var netop sundhedstrenden og den voksende jungle af tilbud og helsekostbutikker, som ansporede Marc Lucas til at starte sin virksomhed.

”Hylderne bugner med kosttilskud, og jeg vil gerne gøre det nemt for den enkelte at få dækket sit behov. Spørgeskemaet er første skridt. Målet er at bruge teknologien til løbende at monitorere data – om de så kommer fra en løbeapp, en chip, man har siddende i armen eller det er et køleskab, der snakker til vores backend. Nogle perioder træner man måske op til et maraton og har brug for mere magnesium. Det vil man så få besked om i vores app, og så bliver abonnementet automatisk opdateret fra den næste levering,” siger han.

Brugerne skal på hjemmesiden besvare et kort spørgeskema om kost og livsstil, og så vil der månedligt dumpe en pakke ind ad brevsprækken med 28 små rationer. TakeDaily følger alle kostråd og reglerne fremsat af European Food Safety Authorty. Alle produkter og formularer er udviklet in-house og er registreret hos Fødevarestyrelsen.

FoodTech-kompetencer skal styrke produktet

TakeDaily har flere end 2.000 unikke brugere, og med investeringen fra Capnova håber stifteren, at det tal vil stige:

”Vi er glade for at indgå et samarbejde med Capnova, da de foruden investeringen bidrager med viden fra FoodTech-siden, som er en af deres stærkeste kompetencer. Med investeringen kan vi udvikle videre på vores teknologi og produkt, og samtidig skalere markedsføringen, så vi kan skræddersy TakeDailys vitaminer og tilskud til endnu flere danskere,” siger Marc Lucas.

En del af den videreudvikling er en blodprøve, som endnu mere præcist vil kunne fortælle, om næste forsendelse skal indeholde mere eller mindre D-vitamin eller jern.

”Blodprøver er det næste produkt i linjen i en premium udgave. Det hele er datainput og kan også bevæge sig over i en chip, man har i armen, som monitorerer det hele,” fortalte Marc Lucas i december til Trendsonline.

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY