Selvbetjeningsværktøjet Waitly, som administrerer og overskueliggør ventelister i bolig- og andelsforeninger, har rejst nye investeringer fra både Innovationsfonden og Vækstfonden. “Vi ser en kraftig vækst i antallet af nye boligsøgende på vores platform,” fortæller folkene bag.

Selvom flere og flere vender sig mod andelsboligmarkedet for at få fat i drømmeboligen, er det er ikke altid lige til at gennemskue de ventelister, foreningerne ofte bruger.

Derfor startede Tim Lykke Myhrvold sammen med vennen Morten Dalgaard i 2019 Waitly; et selvbetjeningsværktøj som administrerer og overskueliggør boligventelister. I dag bliver tjenesten allerede brugt i 220 foreninger med over 17.000 boligsøgende.

“Bare fordi man plejer at håndtere en venteliste i Excel og sende breve med boligtilbud, er det ikke nødvendigvis den bedste løsning. Vi vil gerne udfordre den måde, folk plejer at gøre tingene på,” siger Morten Dalgaard, CTO og medstifter.

Idéen med Waitly er at fjerne det administrative arbejde omkring ventelisterne i en andelsboligforening og sikre, at databaser, regnskaber og vedtægter bliver gjort digitale. Waitly står for automatisk opkrævning, og hjælper også foreningerne med at overholde de gældende GDPR-regler. Samtidig samler tjenesten alle ventelister på én platform for den boligsøgende.

“Vi ser en kraftig vækst i antallet af nye boligsøgende på vores platform. Vi tror, det kan forklares af den store prisforskel, der er kommet mellem ejerboliger og andelsboliger det seneste år,” tilføjer stifter af og direktør i Waitly, Tim Lykke Myhrvold.

Vækstfonden ville også være med

Efter Waitly for nyligt søgte en Innobooster gennem Innovationsfonden, meldte Vækstfonden sig også under fanerne og bidrog til en samlet etcifret millioninvestering.

Investeringen skal blandt andet sikre, at Waitly kan fortsætte udviklen af det digitale koncept. Og hos Vækstfonden er man godt tilfredse med løsningen til det efterspurgte andelsmarked.

”Waitly har skabt en platform, der giver lettere adgang til og mere gennemsigtighed i andelsboligmarkedet. Det er en løsning, der i høj grad er relevant for borgere i de større byer i Danmark. Samtidigt har Waitly et stærkt team i front, som skal være med til at flytte virksomheden til det næste niveau. Dét kombineret med en overbevisende forretningsplan er baggrunden for vores finansiering. I Vækstfonden vil vi være med til at udvikle nye virksomheder og teknologier, og her løser Waitly i høj grad et stigende behov i markedet,” siger Oliver Hermann Enevoldsen, portefølje kundechef i Vækstfonden