Efter et par turbulente år sammenlægges Washa nu med renseriet Butlers, som sammen vil forny branchen i Danmark.

I sidste måned kom det frem, at Karim Ben M’Barek forlod sin direktør-post i vaskeri-startuppet Washa – som dermed kun har én af de oprindelige tre stiftere med i virksomheden.

”Beslutningen har været længe undervejs, og jeg har tænkt scenariet igennem i flere måneder. Men det rigtige tidspunkt er inde nu, og jeg er meget glad for, at jeg kan give en sund virksomhed videre til vores bestyrelse, der siden vores seneste konkurs har spillet en stor og meget aktiv rolle i dagligdagen i Washa,” sagde han til TechSavvy.

Læs også: Washa-direktør stopper efter to turbulente år

Selvom virksomheden har været igennem et par turbulente år med to konkurser, betyder direktøren exit dog ikke, at virksomheden er færdig. Tvært imod underskrev Washa i fredags en aftale med renseriet Butlers, som tilsammen gør dem til Danmarks største renseri.

Sammenlægges hver for sig

Siden starten for seks år siden har Washa håndteret mere end 200.000 ordrer, og med sammenlægningen med Butlers, som i forvejen har 100 Svanemærkede indleveringssteder, bliver virksomheden den største i Danmark med over 80.000 stykker tøj om måneden.

”Som Danmarks eneste Svanemærkede renseri har vi med sammenlægningen kompetencer, processer, teknologi og produktionskapacitet til at fortsætte vores udvikling og samtidig sikre, at forbrugere, organisationer og virksomheder har et miljømæssigt og bæredygtigt alternativ,” siger Jørgen Skjødt, som er bestyrelsesformand i Butlers.

Begge services fortsætter som hidtil, og derfor vil kunderne ikke mærke sammenlægningen på den korte bane. Man kan dog forvente en række nye tiltag, da virksomhederne sammenlægger deres logistik, teknologi og kundeservice

Washa