You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Webhotel for begyndere – dét skal du vide

@Redaktionen

Dette er en annonce

Starter du din egen hjemmeside, er et webhotel noget af det første, du skal finde. Så læs med her og bliv klogere på, hvordan du vælger det rigtige webhotel.

Hvad er et webhotel?

Et webhotel er et sted, hvor man lejer en plads til sin egen hjemmeside. Dette gøres typisk ved, at man betaler et fast månedligt beløb for at have sin hjemmeside liggende på nettet, så folk kan finde hjemmesiden via et domænenavn. Det er nødvendigt, uanset om du vil have en blog, en webshop eller blot en simpel hjemmeside. Forskellige webhoteller har forskellige udbydelser. Eksempelvis er det ikke alle, der gør det muligt at have en webshop, og det er heller ikke alle, der giver dig mulighed for at have en international hjemmeside. På samme måde er det forskelligt fra hotel til hotel, hvordan din hjemmeside kan opbygges – om det er WordPress eller et andet hjemmesideprogram, du kan bruge.

Hvad skal man være klar over, når man starter en hjemmeside?

Der er først og fremmest mange ting, man skal være opmærksom på. Eksempelvis er der en række regler for brugen af cookies på sin hjemmeside. Derudover bør man overveje sit domænenavn og ikke mindst prisen for et webhotel. Hvor meget er du villig til at betale per måned eller år? Derudover skal du også overveje, om du har brug for en simpel hjemmeside med få sider, eller en mere avanceret hjemmeside med flere funktioner? Dette har stor betydning for dit valg, da de fleste webhoteller har forskellige pakker med forskellige priser alt efter behov. Flere ting du skal have in mente er blandt andet:

  • Hvor meget plads har du brug for til din hjemmeside?
  • Skal din hjemmeside kunne vises på flere sprog?
  • Har du brug for ekstra sikkerhed på min hjemmeside?
  • Har du brug for support fra webhosten?

Hvordan vælger man det rigtige webhotel?

Er man en privatperson, der har brug for sin egen hjemmeside, er det ikke nødvendigvis det samme behov, som en virksomhed har. Virksomheder har typisk brug for mere plads på deres webhoteller og ofte også flere domæner. Endelig skal man også være opmærksom på, hvor god kundeservice et givent hotel har. Dette er især vigtigt for virksomheder, da de ofte har behov for hurtig og effektiv kundeservice – især hvis der opstår problemer med websitet eller serveren.

Hvis du er helt ny inden for webhoteller, kan det være svært at vide, hvor man skal starte. Forhåbentligt har du fået et godt overblik i denne artikel.

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY