You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

WeShare lukker: Ny dansk app vil være arvtageren til den populære løsning

Aske Behrsin Hansen, stifter og direktør i OpenPay ApS.
Folkene bag appen Openpay håber, at deres nye udgiftsløsning kan erstatte WeShare, som Danske Bank lukkede i starten af februar trods stor popularitet.

Fra den 1. februar 2023 lukkede WeShare og allerede frygtede folk, at de nu igen skulle have lommeregneren frem, når venneturen eller restaurantbesøget skulle deles op. Men måske den sorg blev taget på forskud.

For samme dag lancerede danske iværksættere appen Openpay med håbet om at erstatte Danske Banks nu hedengange økonomiløsning.

”Vi glæder os til at give forbrugerne adgang til en betalingsløsning, som ikke kræver tilknytning af betalingskort, det har der manglet og det er i dag muligt ved hjælp af open banking,” udtaler Aske Behrsin Hansen, stifter og direktør i OpenPay ApS.

 

Open banking har gjort det muligt

Openpay er bygget på open banking-teknologi, hvilket giver brugerne mulighed for at bruge appen i hele Europa på tværs af valutaer.

”Med den teknologiske udvikling er det nu blevet muligt at bygge en app som ikke længere kræver en direkte involvering af banker for at lave transaktioner mellem privatpersoner,” forklarer Aske Behrsin.

Behrsin er selv programmør og ideen til løsningen opstod i slutningen af november 2022, da han hørte, at WeShare ville lukke.

Openpay har været tilgængelig for download siden den 1. februar.

FLERE FRA COMMUNITY