Den nyligt indsatte direktør for fintech-selskabet Yourpay bekræfter alvorlige, økonomiske vanskeligheder, men lover at der tages hånd om kunder og medarbejdere mens situation – der fortsat kan ende med lukning – udredes.

Tidligere i dag fortalte flere kilder, at medarbejderne hos fintech-startuppet Yourpay ikke havde fået udbetalt løn. En situation Jens Christian Petersen, der blev indsat som direktør i selskabet den 1. juli i år, bekræfter overfor Techsavvy torsdag aften.

Læs også: Yourpay på konkursens rand?: Medarbejdere har ikke fået løn

Han tilføjer, at selskabets ledelse har været til møde med Finanstilsynet i dag på baggrund af den alvorlige situation. Han lover dog, at medarbejdere vil få udbetalt deres tilgodehavende løn, selvom ”tingene går stærkt lige nu”.

”Det jeg kan sige på nuværende tidspunkt er, at vi har holdt møde med Finanstilsynet og bedt om mulighed for at afsøge en rekonstruktion af Yourpay. Det er udgangspunktet lige nu, men hvis det er sådan, at vi ser os nødsaget til at afvikle selskabet, så er vores ønske at overdrage kunderne til en anden indløser på en fornuftig måde, og sørge for at de bliver behandlet ordentligt ligeså vel som at medarbejderne bliver behandlet efter reglerne,” siger han.

Fortsætter driften indtil videre

Direktøren fortæller, at han ovenpå et par hektiske dage endnu ikke kender alle brikker i den fremadrettede proces. Han siger dog, at driften af betalingstjenesten vil fortsætte for selskabets mange tusinde kunder, og at både kunder og medarbejdere vil blive informeret om situationen i aften.

”Der vil være fortsat drift i en periode under alle omstændigheder. Og det er meget, meget vigtig for os, at vi håndtere det rigtigt, og det har vi også givet lovning for overfor Finanstilsynet,” siger Jens Christian Petersen.

Hverken købt eller solgt

Ifølge Finanswatch.dk tilbød den afsatte stifter Mathias Gajhede onsdag aften at købe selskabet tilbage. Et tilbud der ifølge stifteren blev mødt med et krav om at indbetale mindst 10 mio. kroner i løbet af torsdagen, hvilket ikke er blevet indfriet.

Yourpay er derfor fortsat i en afklaringsproces, der kan ende i at selskabet må lukke.