Teamet bag Yourpay. Forrest i midten ses Mathias Gajhede.

Yourpay i offensiv mod MobilePay: Nu kan du splitte regningen allerede i webshoppen

@sebastian

Et samarbejde mellem danske Yourpay og amerikanske Pay By Group gør det nu muligt for kunderne at splitte betalingen allerede i checkout-flowet.

Når man er på restaurant med venneflokken, er det meget rart, at man kan få lov at splitte regningen. Og med først MobilePay og senest WeShare-tilføjelsen er det blevet endnu nemmere at dele udgifterne.

Takket være et nyt samarbejde mellem den danske betalingsfacilitator Yourpay og amerikanske Pay By Group bliver det nu også muligt at splitte regningen, når man handler på nettet.

”Vi er glade for at indgå partnerskab med Pay By Group, fordi der er et markant behov for, at vores kunders kunder kan betale sammen. Pay By Group er den perfekte løsning på det,” siger Mathias Gajhede, CEO i Yourpay.

Ved at kombinere Yourpays betalingsteknologi med Pay By Group’s gruppebetalingsmuligheder, bliver det nu muligt at dele beløbet direkte i checkout-flowet.

Sparer betalere for dyre udlæg

Når en gruppe af online-shoppere vælger at købe et produkt sammen, trækkes beløbet ikke fra kreditkortet, før alle i gruppen har overført deres andel.

”Lad os forestille os, at Liselotte er ansvarlig for at købe Roskilde-billetter til sig selv og tre af sine venner. Det er et betydeligt beløb at lægge ud for, men med vores nye gruppebetalingsløsning betaler hun reelt ikke for andet end sin egen billet. Når Liselotte gennemfører transaktionen sender hun en betalingsanmodning til sine venner direkte i betalingsvinduet, så de kan overføre inden købet,” forklarer Mathias Gajhede.

Løsningen kræver blot, at hun indtaster sine venners telefonnumre. De modtager en sms med et link til Yourpays betalingsvindue, hvor de indtaster deres kreditkortoplysninger og betaler for deres egen billet.

”Det gør det langt lettere for grupper at handle online, når der ikke er én person, der står med hele udlægget. Løsningen sparer simpelthen folk for den ubehagelige situation at skulle rykke sine venner for penge,” siger Mathias Gajhede.

Pay By Group indgår i undtjekningen på lige fod med Dankort og MobilePay.
Pay By Group indgår i udtjekningen på lige fod med kreditkort og MobilePay

Samarbejde gør det let for små virksomheder

Alliancen mellem Yourpay og Pay By Group er seneste skud på stammen inden for gruppeøkonomi. Store virksomheder som Uber, Airbnb og Lyft har allerede gjort det muligt for deres kunder at dele fælles udgifter i løbet af de seneste år.

Når gruppebetaling tilbydes allerede på gateway-niveau, giver det små- og mellemstore virksomheder adgang til en løsning, som de store normalt bruger millioner på selv at udvikle.

”Samarbejdet med Yourpay er win-win for alle – erhvervsdrivende, online-shoppere og vores virksomhed,” siger Camilo Acosta, der er CEO i Pay By Group.

Det er da også helt bevidst, at Yourpay tilbyder den nye feature igennem et samarbejde, i stedet for at udvikle den selv. Det er nemlig den vej, de forventer markeder går, og derfor gør Yourpay sig klar til endnu mere samarbejde fremadrettet.

“I takt med vores udrulning i Skandinavien og Østeuropa ser vi et enormt potentiale for at kunne hjælpe forbrugere med at dele betalingerne. Vi ønsker derfor at samarbejde med andre leverandører på tværs af markeder,” siger Simone Chimera, CCO i Yourpay.

Løsningen bliver stillet rådighed til Yourpays 5.000 webshop-ejere på tværs af Europa, og startuppet forventer at partnerskbet booster transaktionsvolumen, da gruppekøb generelt er 15 procent højere end enkeltpersoners transaktioner.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

...så får du de seneste nyheder og største historier om tech og startups lige i indbakken!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY