You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Zendesk, EU

Zendesk belønnes med EU-godkendelse for beskyttelse af persondata

@simone

Som en af ganske få softwarevirksomheder i verden har Zendesk nu fået godkendt den såkaldte BCR, Binding Corporate Rules for sit arbejde med beskyttelse af persondata. Den danske virksomhed er desuden den kun anden nogensinde til at blive godkendt af det irske datatilsyn.

Den danske succes Zendesk har netop fået fuldført EU’s godkendelsesproces og kan som en af de ganske få softwarevirksomheder i verden bryste sig af at få godkendt virksomhedens BCR, Binding Corporate Rules, af EU. Det er sket via det irske og hollandske datatilsyn, og Zendesk er den bare anden virksomhed i verden nogensinde til at blive godkendt af det irske datatilsyn.

Det skriver virksomheden i en pressemeddelelse.

Godkendelsen cementerer internationalt fokus på datasikkerhed

“Det er vigtigt, at Zendesk kan garantere beskyttelse af vores kunders data. Godkendelsen af vores BCR cementerer netop, at Zendesk er en international virksomhed med fokus på sikkerhed og databeskyttelse,” siger Jesper Hvirring Henriksen, Senior Director of Engineering og direktør for Zendesk Nordic:

“Udover godkendelsen af vores BCR er Zendesk også certificeret i henhold til Privacy Shield-aftalen mellem EU og USA. Som et led i denne aftale kan vores kunder efter ønske inkluderes i Zendesk Data Processing Agreement, der omfatter EU-modelklausuler.”

Zendesk leverer software til kundeoptimering. Zendesk opererer i 160 lande, og omkring 35.000 af Zendesks mere end 101.000 betalende kunder er fra Europa, Mellemøsten og Afrika, og med en årlig vækst på omkring 30 procent i regionerne er godkendelsen en stor del af Zendesks fortsatte engagement inden for EU.

Må leve op til strenge kriterier

BCR er interne databeskyttelsespolitikker, som gør det muligt for internationale virksomheder at distribuere persondata på tværs af virksomheden, og behandle personoplysninger fra kunder inden for EØS-samarbejdsområdet i hele koncernen.

Det er ikke nogen let godkendelse at opnå, og Zendesk har måtte leve op til en række strenge kriterier, angivet af det europæiske datatilsyn, hvor virksomheden har lavet en udførlig gennemgang af de interne globale datapolitikker vedrørende beskyttelsen af personoplysninger.

BCR gør det muligt for internationale virksomheder at standardisere deres praksis inden for beskyttelse af persondata, så kunden, uanset hvor de befinder sig i verden, får et identisk niveau af sikkerhed.

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY