Zendesk founder team. Fra venstre mod højre Morten Primdahl, Alexander Aghassipour og Mikkel Svane

Den danske help desk software-succes, Zendesk, er et stort forbillede for startup-miljøet. Derfor vinder de tre stifter IT Prisen 2018.

Ved IT-Branchens årsmøde på Børsen her til aften kunne brancheforeningen løfte sløret for hvem vindern af den IT Prisen 2018. Det blev de tre stiftere af Zendesk, Morten Primdahl, Mikkel Svane og Alexander Aghassipour, der kunne løbe med den fornemme hæder der tidligere tilfaldet Mette Lykke fra Endomondo og Michael Seifert fra Sitecore. Det skriver Computerworld.

”Zendesk havde sin spæde start i Studiestræde i det indre København i 2007. Allerede fra begyndelsen i Alexanders lille loftlejlighed, hvor de brugte en gammel køkkendør som bord, havde de tre stiftere store ambitioner om international succes og en dengang nærmest udansk villighed til at betale den pris, der skulle til,” lød det da prisen blev overrakt til Morten Primdahl i København ifølge Computerworld.

De tre stiftere vinder prisen for at være rollemodeller for startup-miljøet og for at inspirere andre håbefulde iværksættere til at skalere globalt.

Zendesk blev stiftet i Købehavn i 2007 og to år senere krydsede de tre foundere Atlanten for at slå sig ned i San Francisco. I maj i 2014 blev kundeservice-softwaren børsnoteret i New York til 11 US dollars per aktie. Den er i dag oppe i 46.55 og i dag har virksomheden en samlet værdi af 4.8 milliarder US dollars.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.