You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Fynske forskerparker byder 1000 skoleelever op til iværksætterdans

Programmering og iværksætteri bliver sat på skoleskeamet, når Odenses robotvirksomheder og forskningsmiljø inviterer skolelever ind i den automatiserede verden.

Tonstungt metal går fra høj hastighed til stilstand på få sekunder.

En fiktiv togulykke er rammen i denne uge, når fynske skoleelever introduceres for robotter, innovation og iværksætteri. Det skriver Fyens.dk.

Arrangementet Future Innovators er sat i verden for at knytte tættere bånd mellem skoleelever, forskermiljø og virksomheder. Arrangørerne bag er Odense Kommune, Møllerens Fond og Fonden Syddanske Forskerparker.

“Vi er rigtig glade for at kunne bringe netop virksomheder, forskningsmiljø og kommune sammen om at udfordre de unge og på egen krop lade dem opleve, hvordan de kan blive del af fremtidens løsninger,” udtaler Helle Thykjær Henriksen, direktør for Syddanske Forskerparker, til Fyens.dk.

Robotter skal ind med modermælken

Det er stærke virksomheder der går med i dette års arrangement, Facebook, Newtec, Mobile Industrial Robots, Universal Robots, OUH, Hesehus og Kompan.

“Odenses børn og unge har alle helt særlige muligheder for at vokse op og kunne det, som fremtidens samfund og arbejdsmarkeds kalder på. De vokser op med både et stærkt forskningsmiljø og en vækstende robot- og droneindustri lige i baghaven. Derfor er jeg også glad for det tætte samarbejde, vi har med det lokale erhvervsliv og forskningsmiljøet, og det er Future Innovators et strålende eksempel på,” udtaler børn- og ungerådmand Susanne Crawley Larsen (R), til Fyens.dk.

Hun og resten af byrådet har i 2018 sat 10,7 millioner af til at indføre endnu flere børn i robotternes verden.

Gratis magasin:
Få "The Danish Startup Bible 2024" i indbakken!

Samt de seneste nyheder og største historier om tech og startups direkte i indbakken hver torsdag!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY