You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Udsolgt event samlede health tech-økosystemet om sundhedsvæsenets største udfordringer

@Redaktionen

Der var masser af internationale speakere, konkrete erfaringer og store startup-kåringer, da Copenhagen Health Tech Summit løb af stablen.

Der var masser af internationale speakere, konkrete erfaringer og store startup-kåringer, da Copenhagen Health Tech Summit løb af stablen.

Hvordan kan digitale sundhedsløsninger være med til at løse sundhedsvæsenets store udfordringer?

Det var temaet, da det fremadstormende health tech- og health care-økosystem i Danmark igen i år var samlet til årets Copenhagen Health Tech Summit.

Eventet, der efter stor succes vendte tilbage i år, blev afholdt af Copenhagen Health Tech Hub.

Og igen i år var det lykkedes at tiltrække nogle af de helt store internationale navne inden for sundhedsområdet.

”Når vi kigger på sundhedsudfordringer på tværs af landene, er der utroligt mange ligheder. Men selvom problemerne er de samme, er løsningerne ofte ikke. Vi har parallelle diskussioner om at nå de samme mål, men vi er ikke opmærksomme på de andre diskussioner, der foregår. Og det sænker faktisk udviklingen,” fortalte Clayton Hamilton, Regional Technical Officer, Data and Digital Health i World Health Organization (WHO).

For at optimere udviklingen af nye digitale sundhedsløsninger, er det essentielt at etablere bedre samarbejde mellem det offentlige og det private, fortalte Clayton Hamilton, der har over 25 års erfaring fra WHO.

”I mange lande har man sundhedsmyndigheder på den ene side og startups på den anden side. Problemet er bare, at mange virksomheder ikke løser de problemer, myndighederne står overfor. Der er en kløft mellem de to sider af bordet og for at mindske den, kræver det, at vi bliver bedre til at samarbejde.”

Clayton Hamilton Regional Technical Officer Data and Digital Health i World Health Organization WHO Foto Bjørg de Meza

Copenhagen Health Tech Summit

  • Det er andet år i træk, at Health Tech Hub Copenhagen i samarbejde med Udenrigsministeriet afholder Copenhagen Health Tech Summit.
  • Eventet blev udsolgt med 300 deltagere og lang venteliste.
  • Temaet var, hvordan digitale sundhedsløsninger kan være med til at løse de problemer, sundhedsvæsenet står over for – både i Danmark og globalt.
  • For at kunne lykkes, skal de forskellige stakeholdere samarbejde for at opnå skalerbar implementering af evidensbaserede løsninger. 
  • Deltagere var både startups, scaleups, hospitalsledelse, klinikker, beslutningstagere, etablerede virksomheder indenfor pharma, forsikring og pension, investorer med healthtech fokus og øvrige dele af healthtech økosystemet. 
  • Summitet bød også på mulighed for at afholde 1:1 møder og breakout sessions med eksperter omkring investering, regulering og health equity. 

Praktisk erfaring fra hospitalerne

Til Copenhagen Health Tech Summit var en bred vifte af startups, scaleups, corporates, investorer, offentlige organisationer og hospitalsvæsenet samlet for at diskutere de presserende udfordringer, sundhedssektoren står overfor.

Diversiteten blandt deltagerne gjorde, at debatterne ikke blot handlede om de mest lovende teknologier, men også – og måske endnu mere vigtigt – hvordan de kunne implementeres i praksis.

”Det største potentiale ligger i løsninger, der enten sparer personalet ressourcer eller giver patienterne mere ejerskab over deres eget sygdomsforløb. Men generelt kræver det, at begge sider af bordet er villige til at løbe en risiko. Ellers får vi aldrig succes. Den succesfulde innovation sker, når vi alle investerer i den,” forklarede Ricco Dyhr, Sygehusdirektør, Sjællands Universitetshospital.

Men nye techløsninger i sundhedssektoren er nødt til at forbedre læger, sygeplejersker og andre sundhedsfagliges hverdag markant, hvis der skal bruges ressourcer på at implementere dem, fortalte Ricco Dyhr.

”Selv om vi mangler ressourcer på vores hospitaler, er sundhedspersonalet faktisk mere end villige til at bruge deres tid på at arbejde med startups og virksomheder. Men det er nødt til at være løsninger, som ikke bare er marginalt bedre, men som virkelig forbedrer sundhedsvæsenet.”

Ricco Dyhr Sygehusdirektør Sjællands Universitetshospital Foto Bjørg de Meza

Kåring af morgendagens stjerner

Til Health Tech Hub Copenhagens begivenhed var det også vigtigt at fejre sejrene i økosystemet.

Derfor uddelte organisationen igen i år Health Tech Implementation Award, The Hermit, som fejrer de bedste eksempler på det succesfulde samarbejde, der bygger bro mellem sundhedsvæsenet og sundhedsteknologi.

Prisen gik i år til Aalborg- og Høje-Taastrup Kommune, som i partnerskab med Liva Healthcare har styrket borgerne i forebyggelsen af livsstilssygdomme.

”Implementeringen af løsningen i kommunerne er bemærkelsesværdig og et eksempel til efterfølgelse. Kombinationen af digitale værktøjer og ekspertstøtte har sikret større tilgængelighed og fleksibilitet for borgerne i for hold til forebyggelse af livsstilsygdomme,” forklarede jurymedlem Per Bennetsen om kåringen.

Foto Bjørg de Meza

De foreløbige resultater af Aalborg- og Høje-Taastrup Kommunes implementering af Liva Healthcare er til at tage og føle på. Begge kommuner har blandt andet oplevet væsentligt højere vægttab blandt personer med type 2-diabetes, hvor den gennemsnitlige vægtreduktion ligger otte gange højere end det, der opnås gennem sædvanlige metoder.

Desuden er der høj tilfredshed blandt sundhedspersonalet, der har leveret løsningen til borgerne, fordi den har muliggjort bedre kontakt til de sværest tilgængelige personer i kommunen.

“Vi er stolte over at modtage en så fornem pris – ikke mindst når vi ser på det stærke felt. Prisen understreger, at vi lykkes med Liva, og vi er godt på vej med implementering af digitale løsninger, som er efterspurgt af borgerne,” fortæller Torben K. Kjeldgaard, Sundheds- og Forebyggelseschef i Aalborg Kommune.

Juryen, som har udvalgt dette års vinder, består af:

  • Ricco Dyhr, direktør for Sjællands Universitetshospital         
  • Dorthe Boe Danbjørg, forkvinde for Dansk Sygeplejeråd,    
  • Ann-Louise Reventlow-Mourier, specialpraktiserende læge og formand for lægeforeningens IT-udvalg             
  • Per Bennetsen, direktør for Københavns Sundheds- og Omsorgsforvaltning                        
  • Morten Freil, direktør for Danske Patienter

Gratis magasin:
Få "The Danish Startup Bible 2024" i indbakken!

Samt de seneste nyheder og største historier om tech og startups direkte i indbakken hver torsdag!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY