You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Aarhus Townhall: En ny indgang og startups der undgår at dø

This post is also available in: English

Overskriften for den halvårlige byfest for økosystemet i Aarhus var denne gang “How not to die”. Fejringen lignede på alle måder sig selv, og det gjorde det nemmere end nogensinde at være førstegangsbesøgende i økosystemet.


“Launch without a market need

That’s a dumb way to die, indeed

Run out of cash, and raise to late

Who would fuel a startups with an empty crate?”

Med egen tekst til YouTube-fænometet ”Dumb ways to die” blev Aarhus Townhall skudt i gang på vanlig meme-manér under den ellers dybt seriøse overskrift: ”How NOT to die”.

Scenen for økosystemets halvårlige byfest blev denne torsdag sat af den lokale startup-succes Geeta Schmidt, der delte sine indsigter fra at vokse Humio fra idé til $400M-exit. Hun blev fulgt af en paneldebat om overlevelsesstrategier og indsigter i, hvorfor startups fejler.

Med talere fra øverste hylde (og medarrangøren Lasse Chor spasserende rundt med et bat med påskriften ”SCHHH!” målrettet småsnakkerne undervejs) blev scenen på fornemmeste vis sat for det, det altid handler om efter oplæggene: Uformel networking på kryds og tværs af økosystemet med en kold (og gratis) fadøl i hånden.

På den måde spreder fornemmelse af at være en del af det lokale miljø sig hurtigt – også for de mange besøgende, der havde taget turen fra København. Men alle-kender-alle fornemmelse kan netop også gøre det svært at møde økosystemet til Townhall for første gang – og derfor havde arrangørerne fra Startup Aarhus denne gang et nyt tilbud for førstegangsdeltagere.

Foto Faarehyrden

En nemmere første gang

Aarhus er en lille storby, og til Townhall mødes det tætte økosystem, hvor alle kender alle. Sådan kan det i hvert fald godt føles, hvis man deltager for første gang.

”Folk er her jo for at snakke, men der er så stærkt et fællesskab, at det kan være intimiderende at komme udefra. Som om alle bare kender alle i forvejen – og har kendt hinanden i lang tid,” fortæller Ellen Kobberø, Head of Experience i Startup Aarhus.

Foto Faarehyrden

Det kan være intimiderende, men er man ikke i forvejen en del af økosystemet, er events som Aarhus Townhall en god mulighed for at møde hele startupfamilien på én gang. Derfor havde Startup Aarhus i år tilføjet et pre-event for førstegangsbesøgende til at gøre den første gang nemmere.

Her mødte cirka 30 firsttimers hinanden i Turbinehallen en time før det officielle startskud, hvor de i mere faciliterede rammer kunne netværke med hinanden, før de mere garvede Townhall-besøgende også dukkede op.

”Vi ønskede at skabe et rum, hvor nye kunne få nogle allierede, som også er firsttimers. For selvom det kan føles sådan, er man jo aldrig den eneste firsttimer, og det var en god måde at afmystificere det hele lidt på,” siger Ellen Kobberø.

Gratis magasin:
Få "The Danish Startup Bible 2024" i indbakken!

Samt de seneste nyheder og største historier om tech og startups direkte i indbakken hver torsdag!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY