You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Iværksættere har retning direkte mod USA: Særligt én ting gjorde, at de ikke røg i ’founderfælden’

I 2022 blev Tore Victor Chrom Allerup og Marcus Borum Mølskov Bech udvalgt til DTU Science Parks acceleratorforløb, Danish Tech Challenge.
@Redaktionen

Et acceleratorforløb hos DTU Science Park hjalp stifterne af medtech-startuppet Droplet IV med at gøre deres løsning til forretning. I dag er de på vej på det amerikanske marked.

Et acceleratorforløb hos DTU Science Park hjalp stifterne af medtech-startuppet Droplet IV med at gøre deres løsning til forretning. I dag er de på vej på det amerikanske marked.

Som iværksætter sker det, at man forelsker sig så meget i sin løsning, at man helt glemmer, hvordan den i sidste ende skal blive til en forretning.

’Founder-fælden,” kalder en af stifterne bag medtech-startuppet Droplet IV fænomenet, som selv nær var gået i samme fælde med en særlig automatisk skylleteknologi til IV-slanger i sundhedsvæsenet.

”Vi var sikkert gået i den klassiske ’founderfælde,’ – at man forelsker sig i teknologien og måske prioriterer det for højt – hvis det ikke havde været for DTC (Danish Tech Challenge, red.). Forløbet gav os et sammenhold og en ny måde at tænke på,” fortæller medstifter af Droplet IV, Tore Victor Chrom Allerup.

Droplet IV vandt Industriens Fonds Iværksætterpris for deres automatiske skylleteknologi til IV slanger i sundhedsvæsenet

Men i 2022 blev medtech-startuppet sammen med 19 andre lovende hardware-startups udvalgt til DTU Science Parks acceleratorforløb, Danish Tech Challenge. Og det ændrede virksomhedens kurs.

Fem intensive måneder senere, da forløbet var overstået, stod det danske medtech-startup ikke blot tilbage som vinder af Industriens Fonds Iværksætterpris – stifterne havde også fået en helt anden forståelse af, hvad startuplivet kræver.

”Vi kom fra at være et firma med en simpel opfindelse, noget der så lovende ud, men trods alt bare var en idé. Men en idé vokser sig ikke bare til et produkt. Og endnu vigtigere: Et produkt, man kan sælge. Det hjalp Danish Tech Challenge os med at fokusere på og de har spillet en stor rolle i, at forretningsdelen i dag hænger sammen,” forklarer medstifter Tore Victor Chrom Allerup.


Danish Tech Challenge

  • Danish Tech Challenge er et fem måneders intensivt program, hvor deltagerne får adgang til sparring med rådgivere og mentorer, prototypeværksted, investorer og en hovedpræmie på 500.000 kroner sponsoreret af Jyske Bank.
  • Danish Tech Challenge blev lanceret i 2014 som et udviklingsforløb målrettet teknologiske hardware-iværksættere, der arbejder med at bringe nye, fysiske produkter til markedet.
  • Over 100 hardware startups ansøger hvert år. Og 15 bliver udvalgt til at starte i porgrammet.
  • Programmet køres af DTU Science Park med support fra Jyske Bank.
  • Siden 2014 har Danish Tech Challenge accelereret mere end 180 startups, som har rejst samlet 2,7 milliarder i funding, skabt omkring 1.500 arbejdspladser, og i dag eksporterer to ud af tre til udenlandske markeder.
  • Ansøg om at blive en del af Danish Tech Challenge.

Globale ambitioner

Potentialet for løsningen er stort.

Overalt på hospitaler bruger sygeplejersker nemlig tid på at skylle IV-slanger, når patienter skal behandles med intravenøs medicin. Men ofte gør presset på sundhedsvæsenet, at ikke alle slangerne når at blive skyllet. Det betyder, at patienten ikke får den dosis medicin, der var tiltænkt.

Droplet IV har derfor udviklet en teknologi, der automatisk skyller IV-slanger. Det frigør sundhedspersonalet for mange minutters ekstra manuelt arbejde hver dag og sikrer samtidig en hensigtsmæssig behandling af patienten.

Forløbet hos DTU Science Park og Danish Tech Challenge sikrede vind i sejlene hos Droplet IV. Kort tid efter lykkedes det stifterne at rejse funding til vækstrejsen fra bl.a. BII (BioInnovation Institute). I dag forventer stifterne selv at lancere teknologien på markedet i løbet af 2025.

”Produktet er færdigudviklet og står til at komme på markedet næste år. Vi sigter efter det amerikanske marked, fordi det er hurtigere at komme på ift. medicinsk udstyr end det europæiske,” fortæller Tore Victor Chrom Allerup.

I januar fik startuppet regulatorisk medvind i USA ved at blive optaget i FDA’s Safer Technologies Program, som støtter innovativ medicinsk udstyr med at komme hurtigere på det amerikanske marked.

Senest er de danske iværksættere blevet optaget i den prestigefyldte og verdensomspændende accelerator, MedTech Innovator, hvis udvalgte startups modtager cirka 30 procent af alt medtech-funding i verden.

Derfor er ambitionerne ikke til at tage fejl af.

”Nu skal vi først bevise, at der er et marked. Så vi tager det step by step, som man jo skal som startup. Men der er ingen tvivl om, at vores produkt har potentiale til at blive solgt i millionvis. Så vores vision er at komme ud så hurtigt som muligt til så mange som muligt,” siger Tore Victor Chrom Allerup.

Gratis magasin:
Få "The Danish Startup Bible 2024" i indbakken!

Samt de seneste nyheder og største historier om tech og startups direkte i indbakken hver torsdag!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY