You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Fremtidens sundhedssektor: Mød 4 deltagere fra BETA.HEALTH

@Redaktionen

This post is also available in: English

Med finansiering og specialiseret forretningsudvikling vil BETA.HEALTH være løftestangen, der gør gode kliniske ideer til løsninger, der kan skabe værdi i praksis og komme patienter og sundhedssystemet til gavn.

”Vores accelerator-forløb adskiller sig fra andre lignende programmer ved at være forankret på hospitalerne – vi er tæt på hospitalernes hverdag og har lettere adgang til patienter, klinikere og specialister. Det tætte samarbejde gør vejen kortere til de brugere og kunder, der gerne skal ende med at købe løsningen,” forklarer Mikkel Møl Dalsgaard, Innovation Project Lead i BETA.HEALTH.

Mød 4 af deltagerne fra programmet lige her:


MidUrine Female

Morten Haaning Charles, praktiserende læge og co-founder of Aarhus Medical

– Hvad er MidUrine Female?

Ved test for urinvejsinfektioner skal prøven opsamles fra midtståleurinen, men bor man på plejehjem, er det svært at levere en urinprøve på kommando. Derfor opsamler personalet ofte prøven i en pose eller ved at vride en ble – og her er kvaliteten ofte for ringe til at stille en pålidelig diagnose.

Derfor har vi lavet et device, der gør det nemt at opsamle urinprøver af den rette kvalitet.

– Hvilken forskel kommer i til at gøre?

Vores device sparer tid hos personalet i sundhedssektoren. I Aarhus Kommune bruger man 600.000 timer om året alene på at opsamle urin. Vi kan korte processen ned og sikre en væsentlig besparelse, da Midruine Female er hurtigere og nemmere at benytte end de nuværende metoder.

Samtidig giver devicet os mulighed for at stille den rette diagnose, så vi undgår at udskrive antibiotika til patienter, der ikke har brug for det.

– Hvor er I på vej hen som virksomhed?

Lige nu er vi i gang med kliniske afprøvninger på urinvejskirurgisk afdeling på AUH og på plejehjem i Aarhus Kommune.

De afprøvninger laver vi i efteråret. Går det godt, så ligger verden åben, for vi har patent på det her, og der er ikke noget lignende device i verden. Og så får vi brug for at rejse penge til at kommercialisere løsningen, for perspektivet er stort og internationalt.


DoseTracker – Ardos

Thomas Ravkilde, Medical Physicist, PhD, CEO Ardos

– Hvad er DoseTracker?

DoseTracker er en banebrydende software, der overvåger den stråledosis, der gives under kræftbehandling. Når tumorer bevæger sig inde i kroppen under strålebehandling—f.eks. på grund af vejrtrækning, fordøjelse eller ændringer i blærefyldning—bestråler man i dag et større område end nødvendigt for at sikre, at hele tumoren rammes. Dette øger risikoen for bivirkninger. DoseTracker sikrer, at stråledosis rammer præcist, selv når tumoren bevæger sig.

– Hvilken forskel kommer i til at gøre?

Med DoseTracker kan vi ramme tumoren mere præcist, hvilket gør behandlingen mere effektiv og øger forholdet mellem helbredelse og komplikationer. Behandlingen bliver dermed både mere skånsom og præcis.

– Hvor er i på vej hen som virksomhed?

Vores software er klinisk testet og virker, men vi mangler FDA- og CE-godkendelse. For at nå dertil søger vi partnere eller investorer, som kan hjælpe os med at overvinde denne sidste hurdle, så vi kan begynde at sælge produktet og forbedre kræftbehandlingen globalt.


MultiBiopsy Needle

William Ludvigsen (co-founder) and Kristian Horsager (doctor and CEO of MultiBiopsy)

Hvad er MultiBiopsy Needle?

Vores biopsipistol forventes at sikre bedre diagnose af tidlige kræftstadier med mindre risiko for komplikationer. Vores fokus område er lungekræft som er den hyppigste årsag til kræft relateret dødsfald.

Når man i dag skal tage en biopsi af en tumor i lungen, føres en nål gennem brystet og navigeres ind i lungen og hen til tumoren ved hjælp af en CT-scanner. Én prøve tages, men i mange tilfælde er det ikke nok, og så skal man gennem den komplicerede proces igen, som har en 25% risiko for at punktere lungen hver gang.

Vores metode virker på samme måde, men vi kan tage tre prøver ad gangen.

– Hvilken forskel kommer i til at gøre?

Hvis vi kan sikre, at man får den konklusive biopsi i første skud, samtidig med at patienten ikke skal udsættes for større risiko, får vi betydelige patientfordele, reduktion af omkostninger og afhjælper kapacitetsudfordringer.

– Hvor er I på vej hen som virksomhed?

Vi har gjort store fremskridt på produktet. Vi har udvidet teamet og etableret et kontor med udviklingslaboratorium. Vi forventer at have et færdigdesignet produkt inden for to år, og har en regulatorisk rejse derfra.

Så lige nu skaber vi relationer til både investorer og markedet. En afgørende faktor for at vi sikrer succes.


MyLymphCare (Cacto Health)

Ida Grønborg, Co-Founder and CEO, PhD – Cacto Health

Hvad er MyLymphCare?

Vi laver en hjemmemåler, der skal hjælpe brystkræftpatienter til at lave tidlig opsporing af senfølgen lymfødem. Lymfødem giver en langsom ophobning af væske i armen, som får armen til at hæve og gør den immobil. Og hvis ikke den opdages tidligt, kan tilstanden blive kronisk.

Med sensorer i en armslynge og en softwareplatform vil vi empower kvinder til at tage del i forebyggelse af den kronisk sygdom.

– Hvilken forskel kommer i til at gøre?

Over 20% af brystkræftpatienter ender med at få diagnosen lymfødem. Det ser vi i Danmark, men også i de øvrige europæiske lande og USA. Vores løsning vil kunne nedbringe antallet af kroniske lymfødem patienter, da den sikrer tidlig opsporing og behandling på det rette tidspunkt.

Det giver samfundet en besparelse i form af færre behandlingsudgifter – samtidig med at patientgruppen får en bedre arbejdsevne og højere livskvalitet.

– Hvor er I på vej hen som virksomhed?

Vi arbejder mod at markedsføre løsningen i Danmark og Tyskland i 2027. Det er medicinsk udstyr, så der er regler og kliniske studier først. Derfor skal vi i den kommende tid udvide teamet og have flere partnerskaber og samarbejder med tyske og danske hospitaler.

Samtidig går vi ind i en investeringsrunde, som vi gerne vil lukke i slutningen af 2024. Her leder vi efter nogen, som vil tage aktiv del i teamet, er interesseret i womens health, og har erfaring med medicinsk udstyr.


Gratis magasin:
Få "The Danish Startup Bible 2024" i indbakken!

Samt de seneste nyheder og største historier om tech og startups direkte i indbakken hver torsdag!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY