You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

BETA.HEALTH skaber rammerne for sundhedsinnovationer og nye teknologiske løsninger

3D Innovation på AUH.
@Redaktionen

Med finansiering og specialiseret forretningsudvikling sigter BETA.HEALTH mod at være løftestangen, der gør gode kliniske ideer til løsninger, der kan skabe værdi i praksis og komme patienter og sundhedssystemet til gavn.

Med finansiering og specialiseret forretningsudvikling sigter BETA.HEALTH mod at være løftestangen, der gør gode kliniske ideer til løsninger, der kan skabe værdi i praksis og komme patienter og sundhedssystemet til gavn.

This post is also available in: English

Vi skal være med til at løse sundhedsvæsnets kapacitetsudfordringer og gøre klinisk innovation til en integreret del af hverdagen på de danske hospitaler.

Det var det ambitiøse mål bag platformen BETA.HEALTH, som blev lanceret med støtte fra Novo Nordisk Fonden tilbage i 2022, og som har universitetshospitalerne i både København, Aarhus, Odense og Aalborg bag sig. Og på den korte tid siden lanceringen, har BETA.HEALTH fundet en særlig plads i healthtech-økosystemet med early-stage grants og et skræddersyet accelerationsprogram:

”Vores accelerator-forløb adskiller sig fra andre lignende programmer ved at være forankret på hospitalerne – vi er tæt på hospitalernes hverdag og har lettere adgang til patienter, klinikere og specialister. Det tætte samarbejde gør vejen kortere til de brugere og kunder, der gerne skal ende med at købe løsningen,” forklarer Mikkel Møl Dalsgaard, Innovation Project Lead i BETA.HEALTH.

Ansøgere der optages i programmet modtager et grant på enten 500.000 eller 1.000.000 kroner samt et 6-9 måneders accelerator-forløb med masterclasses, workshops, en dedikeret forretningsudvikler og adgang til et stort netværk af specialister, investorer og industrieksperter. Målet med programmet er at udvikle og skalere nye, forskningsbaserede løsninger både nationalt og internationalt.

Et godt eksempel er Zeta Diagnostics, som er et tidligere BETA.HEALTH-projekt. Besvær med at regulere mellemøretrykket er i dag den bagvedliggende årsag til 80 % af alle konsultationer hos ørelægerne og er en forløber for mange alvorlige øreproblemer. Zeta Diagnostics har derfor udviklet et diagnostisk værktøj som tillader ørelægerne at stille hurtige og sikre diagnoser, så man fremover vil kunne frigøre titusindevis af konsultationer – samtidig med at patienterne får hurtigere behandling.

“Igennem BETA-forløbet var fokus, sammen med det erfarne founder-team, på sundhedsøkononisk kortlægning, produktudvikling og klinisk/regulatorisk strategi og Zeta Diagnostics er siden blevet finansieret af BioInnovation Institute, der er den nok mest prestigefyldte spiller inden for Life Science i denne del af verden. De er nået langt, og er et af flere eksempler, der viser, hvordan støtte fra BETA.HEALTH virkelig kan gøre en forskel for tidlige innovationsprojekter,” siger Mikkel Møl Dalsgaard.

Zeta Diagnostics Foto BioInnovation InstituteEsben Zøllner Olesen

Om: BETA.HEALTH
Deltagerne i BETA.HEALTH får gennem 3 spor hjælp til at gøre klinisk forskning til fungerende løsninger.

GRANT: Ansøgere kan to gange om året søge grant på enten 500.000 eller 1.000.000 kroner. Programmet uddeler op til 16 mio. kroner årligt svarende til cirka 24 grants om året.

KOMPETENCEUDVIKLING: Masterclasses, workshops og events som styrker deltagernes innovationskompetencer.

ACCELERATOR: Et udviklingsforløb over 6-9 måneder med dedikeret forretningsudvikling og adgang til stort ekspertnetværk.

Ansøgning til BETA.HEALTH er lige nu åben og kan findes her.

Unik indgang til sundhedssektoren

BETA.HEALTH kan søges af ansatte på de danske hospitaler, præhospitaler og psykiatrier – enten alene eller i samarbejde med en startup eller en etableret virksomhed. Det afgørende er, at teamet bag har en forskningsbaseret løsning, som kan gavne patienter og samfund både nationalt og internationalt.

”Vi sætter streg under forskningsbaseret, da løsningerne som optages i programmet skal tage afsæt i forskningsbaseret evidens for at bevise at der er grundlag for at udvikle en løsning. En mindre inkrementel forbedring kan også have stor værdi, men det er ikke det, vi støtter,” forklarer Mikkel Møl Dalsgaard.

Indtil videre udgør startups ca. halvdelen af projekterne, der har været gennem BETA.HEALTHs acceleratorforløb. De øvrige projekter fordeler sig ligeligt mellem industrisamarbejde, hvor en løsning bliver udviklet og kommercialiseret i et partnerskab, og interne innovationsprojekter, der implementeres direkte på hospitalerne. Fælles for alle projekter er, at de har potentialet til at gøre en forskel for patienter og sundhedsvæsen og har brug for hjælp til at tage de næste skridt.

”At udvikle nye løsninger til sundhedssektoren er i sig selv kompliceret. Men der hvor den store test står, er når du skal etablere testsamarbejde, have de regulatoriske godkendelser og få implementeret din løsning i praksis. Og der har vi en helt klar fordel og noget unikt at tilbyde,” siger Mikkel Møl Dalsgaard.

Fokusområder i BETA.HEALTH:
KAPACITETSUDFORDINGER: Løsninger der kan få patienter bedre og hurtigere igennem sundhedssystemet eller løse sundhedsproblemer på en mere bæredygtig måde.

TIDLIG OPSPORING: Løsninger som hjælper med at stille en diagnose hurtigere og tidligere, så patienten hurtigere får den rette behandling.

SUNDHED I HJEMMET: Løsninger som muliggør behandling i patientens eget hjem

Ansøgning til BETA.HEALTH er lige nu åben og kan findes her.

3D Innovation på AUH

Gratis magasin:
Få "The Danish Startup Bible 2024" i indbakken!

Samt de seneste nyheder og største historier om tech og startups direkte i indbakken hver torsdag!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY