You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Populær secondhand app dropper fysiske butikker – og sætter ekstra fut på digitale features

Satsningen på fysiske Reshopper-butikker blev lanceret med store smil i september 2022. Drømmen om en landsdækkende kæde blev dog aldrig forløst, og nu lukker tech-virksomheden de to sidste butikker for at fokusere på den digitale markedsplads.

Reshoppers satsning på fysiske butikker lægges på hylden og al fokus vil fremover være på at skabe den bedste digitale markedsplads-app for børnefamilier.

Reshoppers satsning på fysiske butikker lægges på hylden og al fokus vil fremover være på at skabe den bedste digitale markedsplads-app for børnefamilier.

This post is also available in: English

Reshopper skal være en landsdækkende kæde af fysiske børnetøjsbutikker, hvor man kan købe brugt børnetøj.

Sådan lød ambitionen for halvandet år siden, men det har vist sig sværere at integrere den digitale og fysiske verden i et cirkulært super-koncept, som ellers var planen dengang. Det tager Reshopper nu konsekvensen af og lukker deres to tilbageværende fysiske butikker i Valby og Taastrup pr. 31. maj.

Læs også: Danmarks største markedsplads til børnefamilier åbner landsdækkende butikskæde

“Vi drømte om at åbne butikker over hele landet, der kunne integreres med vores online markedsplads. Desværre har vi måttet erkende, at bæredygtighed ikke kun handler om miljøet, men også om økonomien. Vi takker vores brugere for deres støtte til vores bud på at skabe en ny spændende cirkulær løsning, men timingen med de fysiske butikker var desværre ikke helt med os,” siger Casper Blom, CEO i Reshopper.

Det betyder dog ikke, at interessen for brugt børnetøj er faldende. Tværtimod har Reshopper trodset den stigende konkurrence og oplevet massiv vækst i den digitale del af forretningen. Derfor sætter de nu ekstra fart på udviklingen her.

Med butikkerne ville Reshopper skabe et cirkulært samspil mellem de fysiske butikker og den digitale markedsplads app Det lykkedes dog ikke i tilstrækkeligt omfang Derfor lukker butikkerne nu i Valby på billedet og Taastrup

Fokus på digital vækst

Fødselstallet er dalende og konkurrencen for markedspladser for genbrugsting er stigende; Facebook Marketplace er kommet buldrende, DBA er blevet købt af norske Schibsted og Trendsales er blevet en del af Vinted i Litauen. Alligevel har Reshoppers 250.000 brugere handlet flere brugte børneting med hinanden end nogensinde før.

Væksten af nye brugere er steget 50 procent sammenlignet med sidste år, mens antallet af plus-abonnementer er fordoblet på månedlig basis sammenlignet med sidste år. En vækst, der blandt andet er drevet af deres sikre fragtsystem, hvor antallet af pakker også er steget massivt. Derfor satser Reshopper nu også fuldt på den digitale udvikling.

“Med lukningen af de to butikker frigiver vi værdifulde ressourcer og energi, som vil blive brugt 100 procent til at forbedre og udvide funktionaliteten af Reshopper-appen, som altid har været kernen i vores virksomhed,” siger Casper Blom.

Mere tryghed for brugerne

For at differentiere sig endnu mere fra udenlandske koncepter udruller Reshopper en ny funktion sideløbende med, at de fysiske butikker lukkes. En funktion der skal gøre børnefamilierne endnu mere trygge og sikre ved at handle i appen.

“Med den meget omtale om svindel i medierne sætter det store krav til markedspladserne for at give brugerne en god oplevelse, og derfor arbejder vi løbende på tryghed og sikkerhed,” siger Casper Blom og tilføjer:

“Denne uge har vi lanceret et omfattende køber- og sælgerbeskyttelsesprogram, som vil blive yderligere udbygget i de næste måneder. Det har til formål, at give brugerne ro i sindet, og gøre online handlen af brugte ting endnu mere sikker og tryg. Køberbeskyttelsen inkluderer fordele som op til 100 procent dækning ved svindel og uoverensstemmelser, beskyttelse mod it-svindel, leveringsgaranti, sikker integreret betaling og udvidet support.”

Køberbeskyttelsen betyder i praksis, at brugerne betaler 2,25-3 kroner ekstra pr. Handel på platformen. Får de et problem med en handel kan med beskyttelsen kontakte Reshopper, som vil gå ind i sagen og hjælpe med at få den løst.

“Det skal understreges, at det med den nye køberbeskyttelse kun vil være en meget lille promille, der vil handle om svindel. Det vil primært være frygten og utrygheden ved at modtage en brugt vare, som ikke er i den forventede stand. Men det tæller alt sammen, og derfor vil vi godt hæve tryghedsfølelsen, så vi kan få tingene til at cirkulere og få endnu flere second hand-varer i spil,” siger Casper Blom.

Reshopper besked til kunder om lukning

Gratis magasin:
Få "The Danish Startup Bible 2024" i indbakken!

Samt de seneste nyheder og største historier om tech og startups direkte i indbakken hver torsdag!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY