You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Efter at have solgt sit første startup FoldboldTricks.dk, flyttede 21-årige Lasse Kalkar (til venstre) til New York med to kufferter og en drøm om at starte noget nyt. Her kom han i kontakt med danske Oliver Andersen (til højre), som tidligere har stiftet Pally, og rumænske Gabriel Paunescu. Sammen blev de founder-teamet bag det nye startup Satochi.

Startup vil investere dine byttepenge i kryptovaluta helt automatisk

To danske stiftere har fået 100.000 dollars og en plads i inkubatoren The Refiners, så de kan skabe en service, der automatisk investerer byttepenge i kryptovaluta.

Hvad enten man ser kryptovaluta som en investering, eller man ønsker at bruge dem som betalingsmiddel, har en af udfordringerne for kryptoens gennembrud til mainstream-segmentet været, at det er besværligt at købe dem.

Det ønsker startuppet Satochi, som har to danske stiftere, at lave om på. De vil lave en service, der helt automatisk investerer byttepenge i kryptovaluta.

”Du linker dit kreditkort eller din bankkonto til os. Når du så går ned på Starbucks og køber en kop kaffe til til 3,5 dollars runder vi op til 4 dollars, og investerer de 50 cent i et krypto-portfolio,” forklarer Lasse Kalkar, der er en af stifterne bag Satochi.

Han fortæller, at gennemsnitsbrugeren har tre betalinger om dagen, som de runder op til nærmeste dollar. Det giver i alt brugeren 45 dollars om måneden – svarende til 270 kroner – som automatisk investeres i portføljen. Og ideen har vist sig at være så god, at Satochi har fået 100.000 dollars og er blevet optaget i inkubatoren The Reginers i Silicon Valley.

Emulerer succes fra traditionel sektor

Ideen til Satochi opstod, da Lasse Kalkar gerne selv ville investere i kyptovaluta.

”Jeg oplevede den kæmpe ‘barrier to entry’, der var i det – forskellige exchanges, dollars til krypto, wallets og så videre. Derfor spurgte jeg mine bekendte om deres oplevelse med det, og det viste sig, at mange havde interesse i at komme ind i krypto, men opgaven med at komme i gang var for kompleks,” fortæller Lasse Kalkar.

Modellen med automatisk at trække et lille beløb hver gang brugerne køber noget, er kendt fra den amerikanske tjeneste Acorns. Og Acorns har på få år fået tre millioner brugere og stor succes med modellen indenfor traditionel investering.

”Hvis der er en model i det her med aktier og EFT’er, så er der også i krypto. Selvom folk tjener mange penge, så bruger de også mange. Folk har ikke overskud i deres hoved til at sætte dollars af til savings eller investering, og der tror vi på, at hvis vi kan gøre det på en seemless måde, så føles det ikke helt så overvældende,” siger Lasse Kalkar.

Klar til lancering i USA

I løbet af få uger, er Satochi klar til lancering på det amerikanske. Men som med enhvert startup i den stærkt regulerede fintech-sektoren har vejen været bumlet, og det bliver ikke nemmere af at beskæftige sig med kryptovaluta, som også i USA er i lidt af en gråzone.

”Vi har været igennem SEC – en licens for investeringsrådgivere, som svarer til finanslicens herhjemme. Det har været lidt af et helvede at komme igennem, men nu er den på plads, og vi har fået lov til at rådgive folk om investeringer,” forklarer Lasse Kalkar.

I første version bliver brugernes byttepenge investereret i en portfølje som er delt mellem de tre største kryptovalutaer: Bitcoin, Ethereum og Ripple. Brugerne kan følge med i kursudviklingen, og vil på sigt også kunne vælge andre investeringsprodukter. Men i første omgang ønsker Satochi at gøre oplevelsen så simpel som muligt.

”De brugere, vi går efter, er helt nye i spacet, og de vil bare gerne ind i krypto. Om de ejer Bitcoin, Dash eller Monero er lidt mere underordnet i starten,” siger Lasse Kalkar.

Man kan allerede nu skrive sig op som Alpha-bruger hos Satochi, men på grund af regulering vil platformen i første omgang kun være tilgængelig i USA.

Satochi app mockup
Satochis navn er stærkt inspireret af den hemmelige stifter af Bitcoin Satoshi Nakamoto Her ses et mockup af startuppet kommende app

Gratis magasin:
Få "The Danish Startup Bible 2024" i indbakken!

Samt de seneste nyheder og største historier om tech og startups direkte i indbakken hver torsdag!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY