You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Ugens Startup: Serieiværksætter dropper chef-stilling og satser på ny kundeservice-løsning på blodrødt marked

Kundeservice er afgørende for de fleste virksomhederne, og udbuddet af software til opgaven er enormt. Alligevel tror startuppet Herodesk.io på, at de med en simpel og billig løsning kan kapre markedsandele.

Kundeservice er afgørende for de fleste virksomhederne, og udbuddet af software til opgaven er enormt. Alligevel tror startuppet Herodesk.io på, at de med en simpel og billig løsning kan kapre markedsandele.

This post is also available in: English

En kassekredit på 25.000 kroner var alt Anders Eiler og hans medstifter havde at gøre med, da de i 2010 stiftede Meebox. I løbet af de efterfølgende seks år blev virksomheden en af landets hurtigst voksende og mest populære udbyder af webhosting, inden den blev solgt til team.blue.

Siden har han arbejdet som intraprenør under den nye ejer, der med venturekroner i ryggen voksede fra 45 medarbejdere i Danmark til mere end 2.000 kolleger fordelt over hele Europa. Den store vækst førte ham forbi stillinger som CTO for Cloud.dk, Head of Development og CSO for E-Commerce i Danmark. Men i sidste ende var det også væksten, der fik ham til at forlade virksomheden.

“Alt godt får en ende, og vi voksede fra hinanden. Jeg lærte, at corporate life og jeg ikke passer sammen. Når man vokser sker der en masse udvikling, som skal ske. Men jeg må bare erkende, at jeg fungerer bedre i et lille setup end i så stort et setup. Derfor skulle jeg noget andet,” fortæller Ander Eiler.

Han tog en pause for at genoplade batterierne. Faktisk gjorde han sig de første tre måneder umage for at lave så lidt som muligt, og rejste blandt andet til Japan. Men efter 15 år som iværksætter og intraprenør begyndte skabertrangen hurtigt at røre på sig igen. Det er blevet til startuppet Herodesk.io, som udfordrer de store softwareleverandører indenfor kundeservice.

Ikke en dyb tallerken

Det er ikke nogen nyhed, at kundeservice idag foregår på tværs af telefonopkald, mails, Facebook, chat-bots og et hav af andre kanaler. Det er heller ikke noget nyt, at der findes softwareløsninger, som hjælper med at binde kundekontakten sammen på tværs af de mange kanaler. Men selvom konkurrencen på at levere software til kundeservice allerede er hård, ser Anders Eiler et hul i markedet.

”Jeg er ikke typen, der opfinder den dybe tallerken. Men jeg kan godt kigge på et marked, lave en analyse af, hvordan markedet udvikler sig, og se om der er et potentiael. Og jeg tror på, at det her marked den seneste håndfuld år har åbnet sig op nedefra for nogen, der vil lave noget simpelt og billigt, som løser opgaven,” siger han.

Løsningerne fra de store, etablerede spillere er blevet mere avancerede, men særligt små- og mellemstore virksomheder har slet ikke så komplekse behov. Derfor er Herodesk.io udviklet som en simplere og billigere løsning, der passer bedre til dem og deres behov.

”Du får et system, hvor du kan samle dine henvendelser på tværs af kanaler. Mail, Facebook, Instagram osv. På den anden side snakker systemet sammen med webshop og ERP-system, så alle henvendelser og al relevant information er samlet ét sted. Så når kunden skriver på Facebook, kender systemet allerede kunden og finder selv ud af, hvor ordren er, så det er nemt for kundeservice at give et godt svar,” forklarer Anders Eiler.

Systemet er altså ikke revolutionerende, men stifteren tror der er en ledig plads i markedet – og samtidig har han et personligt forhold til kundeservice.

”Kernen er at facilistere den gode kundeservice. Det har altid stået mit hjerte nært, så da jeg så et mulighed i det her space, hvor jeg samtidig kunne komme tilbage og arbejde med produkt og udvikling, virkede det som en no-brainer for at mig at kaste mig ud i det,” siger Anders Eiler.

<em>Herodesk hjælper virksomhederne med at samle kundeservice opgaven på tværs af mail sociale medier ERP system og webshop så kundeservicemedarbejderen kan klare det hele fra browseren<em>

Bevidst bootstrapping

I september løftede Herodesk sløret for sin løsning overfor offentligheden, og allerede i ugerne efter fik Anders Eiler de første indikationer på, at der faktisk var et behov i markedet. 100 gratis-brugere og de første fem betalende kunder fandt vej til platformen. I de efterfølgende måneder er løsningen vokset til 200 brugere og 15 betalende kunder.

”Det er jo lidt svært at måle, om det er en succes endnu, men jeg er bare mega taknemmelig over, at folk vil give det en chance, og at nogen synes, det er så godt, at de vil betale for det,” siger Anders Eiler.
Indtil videre er udviklingen bootstrapped med penge fra stifteren selv. Og sådan håber han faktisk, det bliver ved med at være.

“Jeg kommer lige fra et projekt, som er rigtig tungt funded, og jeg kunne godt tænke mig at gå den modsatte vej og se, hvor langt man kan drive det,” siger Anders Eiler.

Kunde- og omsætningsmål fylder derfor ikke så meget endnu. For Herodesk.io handler det første og fremmest om at bygge et fedt produkt. Kan han undgå at få en investor ombord og i stedet få en sund forretning med en håndfuld kolleger om et par år, er han sådan set tilfreds.

“Uanset om du vælger boostrapping eller venture funded, er det ikke rigtigt eller forkert. Det er bare forskellige måder at gøre det på. Og som ejer-leder skal man gøre sig det meget klart, hvad man siger ja til på den ene rejse frem for den anden,” siger Anders Eiler, men lader dog trods alt døren stå på klem for en investering til vækst:

”Det betyder selvfølgelig ikke, at jeg blankt vil afvise eller sige nej til ethvert tilbud, der måtte komme.”

Gratis magasin:
Få "The Danish Startup Bible 2024" i indbakken!

Samt de seneste nyheder og største historier om tech og startups direkte i indbakken hver torsdag!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY