You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

24-årig iværksætter sagde farvel til stor millioninvestering for at satse alt på det rigtige team

@sebastian
Startuppet Dealflow har netop lanceret sin platform, som skal revolutionere måden influencere og creators bliver betalt for deres arbejde. Men det hele startede med et stort bump på vejen i form af en fyring og ni millioner kroner på gulvet.

Norske Sebastian Haugeto var med til at tage fintech-virksomheden Tjommi til Danmark som CMO. Og trods sine bare 24 år er han nu klar med sit eget fintech-startup i rækken: Dealflow. En ny platform, der skal gøre det nemmere for content creators at håndtere betalinger og administration.

Platformen er netop lanceret, men virksomheden blev faktisk stiftet allerede i september 2021, hvor det nye team på et par måneder rejste 9 millioner kroner i en preseed-investeringsrunde med en værdiansættelse på 53,5 millioner kroner. Og så ramte startvanskelighederne.

Lige inden aftalen skulle underskrives, gik det op for Sebastian Haugeto, at han ikke havde den rette CTO for Dealflow med ombord på rejsen. Derfor måtte han afskediges.

“At fyre min oprindelige CTO var den sværeste beslutning i mit liv. Det var den rigtige beslutning på lang sigt, men på kort sigt var det et slag i hovedet. Min daværende COO forlod virksomheden kort efter, og de efterfølgende måneder var ikke sjove. Jeg havde ingen penge, intet team og intet produkt,” fortæller Sebastian Haugeto, stifter og CEO i Dealflow.

Teamet er altafgørende

Den unge iværksætter var villig til at gå meget langt for at sikre det rigtige team til rejsen. Så langt, at det kostede ham investeringen på ni millioner kroner, som faldt til jorden efter fyringen og efterfølgende måtte startes forfra.

Den nye investeringsrunde endte i 10 angel-investorer og tre millioner kroner. Men mindst lige så vigtigt: Med en god følelse af, at den rigtige beslutning for virksomheden var blevet truffet, hvor teamet blev vægtet højest.

“I dag kunne jeg ikke være mere glad for den beslutning. Vi er nu et team på fem personer, der er klar til at revolutionere en industri,” siger Sebastian Haugeto.

Skabt af egne erfaringer og frustrationer

Efter starten i rutsjebanen har Dealflow netop lanceret den første version af sin platform. En platform målrettet influencere og content-creatorer, som gør det nemmere og mere smidigt for dem at få betaling fra de store brands, de samarbejder med.

Ideen kom faktisk, da Sebastian Haugeto selv rejste verden rundt som en rejseinfluencer og levede af sine video-samarbejder med forskellige brands. Her fandt han hurtigt ud af, at det var svært at få økonomien til at hænge sammen – både fordi der gik så meget tid med det administrative arbejde, og fordi pengene ofte kom flere uger eller måneder efter det afsluttede samarbejde.

“Først skal du sende fakturaen manuelt, og herefter skal du vente i flere måneder på at blive betalt, og ofte skal du rykke virksomhederne for betaling flere gange. Der var også dengang, hvor en CEO betalte mig kontant under bordet for mit arbejde – jeg tænkte, hvad er det her?” fortæller Sebastian Haugeto.

Dealflows løsning er simpel: En betalingsapp, hvor fakturaen sendes direkte til samarbejdspartneren, hvorefter brugeren modtager betaling samme dag. Dealflow tager et gebyr på 2,9 procent for at være mellemmand på betalingen.

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY