Femte udgave af Next Step Challenge er netop blevet sparket i gang, og i år er 28 virksomheder fordelt på tre kategorier klar til at vækste med det fem måneder lange acceleratorprogram.

Siden 2013 har Next Step Challenge accelerereret 80 virksomheder med sit elite-accelerator-koncept, som er fem måneders intens forretningsudvikling, der booster de deltagerne virksomheder gennem workshops og direkte mentoring fra et tilknyttet advisory board.

I år har screeningsprocessen været særlig hård: 1.400 virksomheder er i første omgang blevet screenet, 40 er gået videre til et virtuelt forløb og 28 er i sidste ende blevet optaget  i acceleratorprogrammet.

Ligesom sidste år deltager virksomheder i kategorierne Energi Effektive Teknologier og Offshore Industri, mens der for første gang også er et center for Oplevelseserhverv & Turisme. Alle centrene er med i Scale-Up Denmark og drives af Next Step Challenge.
De 28 deltagere er:

Energi Effektive Teknologier

AT solar – (Sønderborg, DK):Total leverandør af tagintegrerede solcelleanlæg og solcelle-løsninger generelt, som er tilpasset kundens specifikke tag.

Banke – (Sønderborg, DK): Teknologiudbyder med speciale i tunge køretøjer baseret 100 procent på el. Samarbejder med Dansk Energi om udviklingen eldrevet skraldebil.

Bardram – (Hørning, DK): Leverer løsninger til ventilation, køling, ekstern støj- og lugtbegrænsning til såvel nye som eksisterende anlæg. Bardram leverer bæredygtige og energivenlige løsninger der skræddersyes kundernes behov.

GeoDrilling.dk – (Vorbasse, DK): Lodret jordvarmeboring der sikrer, at du stik modsat gængse løsninger ikke skal grave hele haven op for at få installeret dit jordvarmeanlæg.

Geovent – (Løgstrup, DK): Leverer udsugning- og ventilationskomponenter til den danske og udenlandske ventilationsbranche. Leverer energibesparelser på op til 80 procent via deres løsninger.

Mouldflo – (Søborg, DK): Leverer en banebrydende energieffektiv løsningen til optimering af produktion og kvalitet til plastindustrien. Intelligent overvågning og dataopsamling af flow i kølesystemer, sikrer et optimeret flow og temperatur.

Move Innovation – (Søborg, DK): Forudsiger fremtiden med fintfølende prognosemodeller. En mekatronisk virksomhed som udvikler, tester og producerer elektronikbaserede apparater.

TEGnology – (Hedensted, DK): En løsning som effektiviserer batteridrevne trådløse enheder gennem en unik løsning, der leverer energi gennem temperaturdifferencen. De leverer et varmeresistent og billigt materiale til udnyttelse af overskudsvarme fra termoelektriske generatorer.

Templog – (Horsens, DK): En af markedets mest simple og brugervenlige løsninger, der sikrer den korrekte temperatur i alle sammenhænge. Overvåger og logger køle/fryse temperaturer, gemmer data i op til fem år, advarer om udsving.

Vandvagt – (Thisted, DK): Sikrer tryghed hos både det offentlige og private med mulighed for fjernkontrol, der optimerer vandspild. Som noget unikt måler en Vandvagt i liter og ikke i tidsrum.

Oplevelseserhverv & Turisme

Annebergs Limtræ – (Nørre Nebel, DK): Virksomheden har udviklet naturlige suiter, som er naturligt, langtidsholdbart (30 års levetid) og let at installere på campingpladser, i naturen og lignende steder.

Bookingportal.com – (Sønderborg, DK): Et fleksibelt booking system, hvor du kan udbyde begivenheder, styre tilmeldinger, sælge billetter eller udleje baner og andre ressourcer.

CasusGrill – (Glostrup, DK): Modsat konkurrenternes grill-produkter er CasusGrill nedbrydelig, miljøvenlig og tænder kullene hurtigere end andre.

DigitalGuest – (København, DK): En digital gæstebog til hotelbranchen, som er skabt for at forenkle og forbedre forholdet mellem hotel og gæst.

GoodiePack – (Aalborg, DK): GoodiePack tilbyder relevante produkter til målgruppen, og kan samtidig også måle effekten digitalt for sponsorerne.

Peefence – (DK): PeeFence er et fleksibelt urinal der let sættes op i store antal til udendørs events. – Læs vores tidligere omtale her: Festival-startup tjener penge på dit pis.

Simpli – (Aalborg, DK): Simpli er Danmarks nye online on-demand platform, som ønsker at samle rengøringsbranchen ét sted for den enkelte kunde.

SwitchPay – (Esbjerg, DK): SwitchPay gør det muligt at opdatere din automatløsning med kontanter, såsom vending-automater, airhockey, bordfodbold, møntsole og meget andet, således at de kan modtage online-betaling via mobiltelefon.

Useeum – (Aarhus, DK): Useeum hjælper museer og lignende institutioner med at formidle udstillinger og guidede ture via én fælles app.

Xsided – (Aarhus, DK): Xsided tilbyder arrangører og klubber involverende og medrivende underholdning for tilskuerne til sportsbegivenheder, koncerter og events gennem forskellige spil og konkurrencer på mobilen og storskærmen.

Offshore Industri

Apzumi Spatial – (Polen): Apzumi Spatial er en international virksomhed som via deres ekspertise indenfor Augmented Reality & Kunstig Intelligens kan omdanne og kopiere alt, hvad vi kan se med vores øjne til real size hologrammer, videoer og animationer i et virtuelt miljø.

AtSite – (Billund, DK): En virksomhed fra Billund som leverer ”full scope” inspektioner (dataindsamling, analyse & databaseopbygning) af vindmøllevinger.

Geemit – (Esbjerg, DK): Geemit er offshore industriens svar på Den Blå Avis. Da netop denne branche har været igennem en længere periode hvor ”money is not an issue”, er industrien blevet overfyldt med masser af kvalitetsmateriale, som nu ikke længere bliver brugt.

MM Survey – (Christiansfeld, DK): Offshore industriens svar på Google Street View. De leverer 360 graders panoramiske billeder af bl.a. boreplatforme via. fotografering og laserscanning.

Nordic Tech Solutions – (Ikast, DK): Sælger og distribuerer en helt ny type belægning til alverdens materialer, som formindsker slitage og erosion.

Propulsion Dynamics – (København, DK): Hjælper skibsejere med at køre deres flåde på en brændstofeffektiv måde.

Quicktube – (Odense, DK): Arbejder som underleverandør med en helt ny teknologi indenfor 3D laserskæring af metaller.

Zybersafe – (Taastrup, DK): Tilbyder hardwarebaserede krypteringer af Ethernet dataforbindelser, der beskytter integriteten af den data som er i bevægelse.