You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Årets Danish Tech Challenge er skudt i gang

@jakob

Danish Tech Challenge tog mandag hul på sin fjerde udgave. Acceleratoren fokuserer, som den eneste i Danmark, udelukkende på virksomheder, der udvikler højteknologiske fysiske produkter.

Kun hver syvende kommer igennem nåleøjet.

I høj sol og blå himmel kunne 20 hardware-startups mandag indtage deres nye kontorpladser på Centrifugevej i forskerparken Scion DTU. Her skal iværksætterne accelerere deres idé og virksomhed i et vækstforløb, der strækker sig over fire måneder.

Fælles for virksomhederne er, at de alle udvikler hardwareløsninger med vækstpotentiale, og at de alle er nøje udvalgt af et felt af mere end 140 screeninger.

Det er altså kun de mest lovende hardware-startups, der bliver optaget på Danish Tech Challenge (DTC).

Ikke en pitchkonkurrence

En af gulerødderne ved at deltage på vækstforløbet er Industriens Fonds Iværksætterpris på 500.000 kroner, som iværksætterne også kommer til at kæmpe om, og som uddeles til januar 2018. Men acceleratorforløbet er meget mere end det.

Deltagerne får fri adgang til prototypeværksted og mulighed for benytte Forskerparkens faciliteter. Hverdagen bliver formet i et unikt miljø, der giver dem adgang til investorer samt viden fra hardware- og software-eksperter.

“Ambitionen er at gøre Scion DTU til det mest perfekte sted at befinde sig som nystartet hardware-virksomhed. Det er ikke en pitchkonkurrence, men en lærings- og vækstplatform,” siger Steen Donner, administrerende direktør for Scion DTU, til deltagerne under velkomsten.

Men for at virksomhederne for alvor kan accelerere deres udvikling, er det altafgørende at de skræller de yderste lag af forsigtigheden og lader eksperterne komme ind til kernen af deres forretning. Det pointerer Bo Petersen Produktudvikler Scion DTU.

”Der er ikke noget, I ikke kan lære. Men der er meget, I kan ødelægge, hvis ikke I giver os lov til at komme helt tæt på,” som han formulerer det til deltagerne.

En accelerator i vækst

Siden den første version af DTC i 2014 har acceleratoren udviklet sig fra år til år. Det er især i værkstedet, man kan se forandringerne, og i dag kan virksomhederne blandt andet lave iterationer på 3D-print. Men det har ikke altid været sådan.

”Det hele startede med, at jeg fik nogle penge refunderet, som egentlig var allokeret til en anden post i budgettet. For de penge investerede jeg i én 3D-printer til vores værksted. I dag har vi seks printere, en laserskærer og måleudstyr, så vi i dag har to fulde arbejdsstationer til elektronisk arbejde,” forklarer Bo Petersen i et interview.

Også på partnerfronten skalerer DTC. I dag får deltagerne lukrative aftaler med blandt andet RS Components, Altium og Microsoft Bizspark ligesom Analog Devices er med for første gang i år og stiller en senior ingeniør til rådighed for deltagerne.

Antallet af deltagere, er det samme i år som det har været de forgange tre år efter år. Men der er en særlig tendens, som Bo Petersen bider specielt mærke i:

”Der er en tendens til, at flere DTU studerende søger programmet. Halvdelen af deltagerne på årets hold har en mere eller mindre tung tilknytning til DTU. Det er enten studerende eller ansatte, der har deres patenter der igennem. Det skyldes formentlig, at der er kommet et øget fokus på iværksætteri. Så det er dejligt, at vi kan se, at det har en effekt.”

Det var også en tidligere DTU’er, der løb afsted med de 500.000 på finaledagen sidste år, da Bifrost Communications vandt med Jesper Bevensee Jensen i spidsen.

Du kan se deltagerne til årets DTC her.

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY