You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Årets Digital Tech Summit 2022 føjede flere søjler til broen mellem universiterne og erhvervslivet

Igen i år blev forskning og industri forenet, da over 5.000 beslutningstagere, forskere, virksomheder, studerende, startups, investorer, politiske beslutningstagere m.fl. var samlet til årets Digital Tech Summit.
Er Danmark de små virksomheders land, hvordan investerer man med impact og hvad er værdien af en frø? Svarene blæste i vinden, da universitets-startups, forskere og aktive udstillere blev lykkeligt genforenet til årets Digital Tech Summit.

Fra Silicon Valley over Israel og til Danmark. Alle steder vil man have forskning, samfund og erhvervsliv til at gå op i en højere enhed med nye teknologier og stærke startups.

Derfor bragte Digital Tech Summit igen i år forskning og industri sammen, da over 5.000 beslutningstagere, forskere, virksomheder, studerende, startups, investorer, politiske beslutningstagere m.fl. trådte ind over dørtærsklen i Bella Centret for at oplyse, netværke og diskutere, hvordan vi får mere forskning forløst i (milliard)forretninger.

Og det var ikke små spørgsmål, der blev vendt på eventets hovedscene. Man lagde nemlig ud med tage temperaturen på Danmark som startup- og scaleupland.

“Vi er dygtige til rigtig mange ting i Danmark. Men vi er dårlige til at fejre succeshistorierne og de positive resultater og har en tendens til i højere grad at ville læse og høre om, når nogen fejler end når nogen lykkes,” indledte Claus Zibrandtsen, Managing Partner i People Ventures, diagnosen.

Det vrimlede med prototype fra startups og studerende til året Digital Tech Summit

Den vurdering var der enighed om i resten af panelet, som udover Zibrandtsen bestod af Christel Piron (direktør i PSV Core), Thomas Krogh Jensen (direktør i Copenhagen Fintech) og Shomit Ghose (partner i Clearvision Ventures).

“En af de interessante forskelle mellem os og et startupland som Israel er, at de for eksempel er meget bevidste om startups mortality rate (levetid, red.). Dermed er de gode til at fejre de store exits, hvor vi i Danmark ofte har for meget fokus på bare at holde de unge virksomheder i live,” sagde Thomas Krogh Jensen.

Værdien af en frø

Andetsteds i Bella Centrets store konferencehal var en mindre og mere ‘lokal’ scene stablet på benene. På Startup Community-scenen diskuterede man blandt andet investorernes rolle i en lysere fremtiden under paneldebatten ‘Beyond Profit’.

Oppustelige igloer udgjorde de mindre scener til Digital Tech Summit 2022 hvor partnerorganisation og virksomheder afholdt egne arrangementer

Her bestod deltagerne af Anne-Louise Thon-Jensen (Partner og medstifter, SDG Invest og Vår Ventures), Thomas Høgenhaven (Managing Partner, Planetary Impact Ventures), Hanne Breddam (bestyrelsesmedlem i C2IT Greenhouse) og Erik Balck Sørensen (Managing Partner, Vækstfonden).

“For at drive udviklingen fremad savner jeg bedre regulering i de offentlige systemer. Vi bør få investorer til at investere inden for de rammer, vi som samfund ønsker. Det vil skabe enorm fremgang, hvis vi får dem til at gå i den rigtige retning,” lagde Anne-Louise Thon-Jensen ud.

Men det var ikke alle, der var enige i, at det var dér, man skulle starte.

“Selvom impact-investeringer henover de seneste år er blevet populært, er der stadig ikke nok god teknologi, der kan fortælles os investorer og forbrugerne om, hvordan det rent faktisk går med en investering eller et produkt,” mente Hanne Breddam, bestyrelsesmedlem i C2IT Greenhouse.

Og den pointe vakte genklang på scenen. Men udsagnet kaldte også på nuanceringer.

“Meget få investorer fokuserer på genopretning af økosystemer. Og det kan blive for reduktionistisk at sammenligne med CO2-besparende projekter på et regneark. For hvordan vurderer man værdien af en frø? Hvordan sammenligner vi overhovedet de to typer investeringer?” Spurgte Thomas Høgenhaven retorisk ud til publikum.

Måske Digital Tech Summit 2023 kommer med svaret.

FLERE FRA COMMUNITY