You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Aarhus-iværksættere satser på Airbnb for private dining

@simone

Mange danskere har fået smag for at hyre en professionel kok til at skabe en restaurantoplevelse i hjemmet. Jacob Bülow Espensen og Christoffer Tellefsen er derfor gået sammen om private dining-konceptet Neat Meal med 100 kokke og restauranter i ryggen.

*Denne artikel er første gang udgivet på Trendsonline.dk den 6 februar 2017*

17.700 kuverter til en pris mellem 300 og 800 kroner. Det er ikke småting, Aarhus-kokken Jacob Bülow Espensen har modtaget henvendelser på, siden han startede private dining-virksomheden Entré Dining for tre år siden. Det har fortalt ham to ting: Det er stor dansk interesse for at hyre en kok til restaurantoplevelser i eget hjem. Og efterspørgslen rækker til andet og mere end gourmetmad til over 1.000 kroner kuverten.

Christoffer Tellefsen var på bølgelængde, og dermed blev Neat Meal født. En onlineplatform, hvor foreløbig 100 udvalgte kokke og restauranter stiller sig til rådighed, og kunderne kan booke køkkentryllerier i hjemmevante rammer ud fra madlyst, tilgængelighed og pris.

Læs også: En Snap blev starten på iværksætteres kokkeeventyr

“Det er et bevidst valg ikke at udvide Entré Dining og i stedet etablere Neat Meal. Neat Meal er et fællesskab som kokke og restauranter har mulighed for at tilslutte sig, og derfor giver det mest mening at stifte et nyt selskab. Entré Dining er et firma, der tilbyder eksklusive private dining oplevelser, og det er vi blevet kendt for. Neat Meal tilbyder gastronomiske oplevelser i alle prisklasser og er en formidlingsplatform – det er stadig muligt at booke Entré Dining gennem platformen,” fortæller Jacob Bülow Espensen.

Hygge med gæsterne

Det betyder, at danskerne har fået endnu en mulighed for at undgå indkøb, madlavning og opvask, når kalenderen kalder til festligt selskab. Og de kan slippe med en kuvertpris på ned til 300 kroner. Det kommer an på, om maden skal være i den billigere ende eller i Michelin-klassen.

”God mad er alles ret. Vi ønsker at skabe et univers, hvor værten ikke behøver at bekymre sig om madlavningen, men i stedet kan nyde selskabet, hygge sig med gæsterne og opleve en intim restaurantoplevelse i sit eget hjem”, siger Jacob Bülow Espensen.

Neat Meal adskiller sig fra øvrige koncepter ved ikke at være et tilbud fra en bestemt kok eller restauratør, men en platform der formidler kontakt mellem kunder og mange forskellige aktører i madlavningsbranchen, som stiller op med egne skemaer og menuer.

“Hos Neat Meal differentierer vi os blandt andet ved at være selektive i vores udvalg af selvstændige kokke. Derudover samarbejder vi også med restauranter, hvilket bidrager med et helt andet aspekt til private dining. Tænk en gang, at du har mulighed for besøg af en kok fra din yndlingsrestaurant. Vi udvider konstant vores portefølje af kokke og restauranter og har 140 fordelt på landet, som vi løbende vil åbner op for,” siger Jacob Bülow Espensen.

Udenlandske succeserfaringer

Hvis ovenstående alligevel lyder bekendt, er det måske, fordi du allerede har stiftet bekendtskab med det ligeledes nystartede ChefMe.dk.

Konkurrencen er derfor til at tage og føle på for Jacob Bülow Espensen og Christoffer Tellefsen. Men sikkert er det, at de to iværksættere har fat i et koncept, der uden for Danmarks grænser har vist sig at være holdbart. Og mere til.

Læs også: Årets vovehalse vil revolutionere restaurationsbranchen og bekæmpe ”no shows”

Platforme som ChefXChange og La Belle Assiete har høstet stor succes ved at læne sig tæt op ad Ubers og Airbnbs forretningsmodeller og med egne ord demokratisere markedet for selvstændige kokke. Det kan ses på både bundlinjen og den omfattende medieomtale.

De nye tjenester har på samme måde fået kritik fra den etablerede branche, men uanset hvad er det svært at komme udenom, at efterspørgslen er til at få øje på. I hvert fald i udlandet.

”Det er altid en fornøjelse”

Og så er der selvfølgelig den lovende efterspørgsel herhjemme, som nævnt i indledningen. Jacob Bülow Espensen håber dog, at Neat Meal kan være med til at sætte private dining endnu stærkere på Danmarkskortet.

Af geografisk hensyn er det en styrke, at kunderne har adgang til kokke og restauranter fra samtlige af landets postnumre. Men Neat Meal er ikke kun til deres fordel. Kokkene selv kan også få meget ud af det, mener Jacob Bülow Espensen.

”Det er altid en fornøjelse at være kok til et private dining arrangement. Som kok hos et selskab kan jeg mærke, at folk befinder sig i trygge rammer, hvor et godt humør og en afslappet stemning præger aftenen,” siger han.

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY