Aarhus-profil skifter fra økosystemsprojekt til fremadstormende startup

Line Breckling fejres af Start Aarhus-teamet efter en tur på scenen til et af de lokale events. Nu skifter hun til over på startup-siden. Foto: Faarehyrden.

Efter tre år skifter en af de primære kræfter bag organisationen Startup Aarhus til et lokalt startup med vind i sejlene.

Efter tre år skifter en af de primære kræfter bag organisationen Startup Aarhus til et lokalt startup med vind i sejlene.

Slush’d Aarhus, Aarhus Townhall og Diversity Week: Startup Aarhus har på få år slået sig fast som en ambitiøs støtte for startup-økosystemet i Aarhus. Line Breckling har været med fra starten, men nu skifter hun fra økosystemsprojektet til en af de lokale startups. Og mens transferen har været undervejs et stykke tid, har hovedpersonen været tilbageholdende med at afsløre, hvor hun nu skulle hen.

”Det føltes så stort, at jeg var bange for at jinxe det. Jeg ville gerne have underskrevet kontrakten først,” siger Line Breckling.

Nu er det dog offentlig: Hun bliver ansat nummer syv i startuppet Proemial, hvor hun bliver Chief of Staff.

”Proemial er en ny spiller på markedet, så det er ikke alle, der har luret, hvem de er endnu. Men når jeg name-dropper teamet og investorerne bag, kan folk godt se, at det er spændende – det føles lidt, som at være blevet udtaget til landsholdet,” siger Line Breckling.

Læs også: Dansk AI-startup rejser stort millionbeløb: Vil revolutionere måden, vi deler viden på

Proemial har da også kun været i gang i et halvt år, men med prominente stiftere bag og en nylig millioninvestering er vækstforventningerne store.

Line på scenen til Aarhus Slushd sidste forår Foto Faarehyrden

”Jeg vidste ikke, hvad startups var”

Har man deltaget på et af de mange startup-events eller på anden engageret sig i det lokale økosystem de seneste år, har man med stor sandsynlighed mødt Line Breckling. Derfor er det også en svær afsked med Startup Aarhus.

”Det er også super mærkeligt og vemodigt, og det har været meget svært at sige farvel til. Men nu skal jeg jo om på den anden side og nyde alt det gode, vi har gjort. Jeg glæder mig til at tage til Townhall til maj, gå ind ad døren og drikke en fadøl, fordi jeg ikke skal holde mig skarp til at gå på scenen,” siger hun.

Hele formålet med Startup Aarhus har netop været at styrke økosystemet – og den vision mærker Line Breckling nu på egen krop.

”Jeg var sådan en, der for tre år siden ikke vidste, hvad startups var. Nu kan jeg jo ikke forestille mig, at jeg skal lave andet. Så det er jo på grund af min tid i Startup Aarhus, at jeg har fundet ud af, hvor vildt det her økosystem kan være. Og det var det der begyndte at klø. Så da timingen var der for at joine så vild en startuprejse, som Proemial skal på, blev jeg nødt til at tage springet,” siger hun.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

...så får du de seneste nyheder og største historier om tech og startups lige i indbakken!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY