Aarhus-startup rejser yderligere 10 millioner og får IT-rockstjerne som investor

Fra venstre: Jonathan Løw, Anders Thiim og David Heinemeier Hansson. Foto: JumpStory.
Sidste år voksede den Aarhus-baserede startup JumpStory med 230 procent, og nu annoncerer virksomheden en ny stor millioninvestering, så selskabet i alt har rejst over 20 millioner.

JumpStory har gjort pris og licenser simpelt i billedbranchen, så kunderne ikke skal forholde sig til komplicerede regler men bare får én samlet licens og ubegrænset brug af billederne for et fast månedligt beløb.

Virksomheden ynder at brande sig selv som ’Netflix for billeder’, og JumpStory’s vækst har vakt opmærksomhed hos en række prominente IT-folk og investorer, som nu er gået med i den hidtil største fundingrunde i virksomheden på 10 millioner kroner.

En del af investeringen kommer fra JumpStory’s eksisterende investorer, men den fremtrædende, danske IT-millionær og stifter af Ruby on Rails og Basecamp, David Heinemeier Hansson, er blandt de nye ansigter, som har investeret et større millionbeløb i JumpStory.

”JumpStory har en fundamentalt ny tilgang til stock photos. I stedet for at konkurrere med de eksisterende giganter på deres banehalvdel har JumpStory transformeret hele forretningsmodellen og fokuseret på at kuratere det bedste indhold iblandt de hundredvis af millioner fotos, der findes derude. Læg dertil god traction; glade kunder og en meget lovende fremtid,” siger David Heinemeier Hansson om sin grund til at investere i JumpStory.

Til hele verden fra Aarhus

Én af David Heinemeier Hanssons egne virksomheder, Basecamp, har Amazon-stifteren Jeff Bezos som investor, og derfor betyder investeringen for JumpStory’s founders ikke kun mere vækstkapital, men også adgangen til et helt unikt netværk.

”David er måske ikke så kendt her i Danmark, fordi han først lige er flyttet hjem fra sine mange år i udlandet, men han er et kæmpe navn i bl.a. USA. Alle dem, vi pitcher til, ved hvem han er. Derfor er vi super beærede over, at han har besluttet sig for at hoppe med ombord på rejsen,” siger Jonathan Løw, medstifter og CMO i JumpStory.

Løw etablerede JumpStory i 2018 sammen med sin gode ven og iværksætterkollega Anders Thiim. De har i løbet af de seneste to år taget projektet fra idéfase til en startup, der i dag har aktive kunder i flere end 150 lande. Og selvom investeringen skal bruges på at kapre markedsandele på det internationale marked, forbliver basen i Højbjerg syd for Aarhus:

“Vi tror på, at det i fremtiden er helt afgørende, at danske vækstvirksomheder beslutter sig for at blive og give tilbage til det økosystem, som de har nydt godt af. Det mener vi ikke kun ud fra et økonomisk og skattemæssigt perspektiv, men også fordi vi synes, det er mere visionært at blive og give tilbage frem for at haste til Silicon Valley, fordi det måske på den korte bane giver nogle fordele,” forklarer Anders Thiim.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

...så får du de seneste nyheder og største historier om tech og startups lige i indbakken!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY