You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Aarhusiansk foto-startup runder 25.000 kunder

@sebastian

Startuppet JumpStory, der tilbyder ubegrænset adgang til billeder og videoer på abonnement, har nu rundet 25.000 kunder og – stik mod forventningerne – en bæredygtig økonomi.

Startuppet JumpStory, der tilbyder ubegrænset adgang til billeder og videoer på abonnement, har nu rundet 25.000 kunder og – stik mod forventningerne – en bæredygtig økonomi.

Et digitalt abonnement, der giver virksomheder ubegrænset adgang til brug af fotos og videoer til markedsføring, har vist sig at være en særdeles god idé for det aarhusianske startup JumpStory. Siden lanceringen i efteråret 2019 er interessen for virksomhedens platform eksploderet, og har netop rundet 25.000 betalende kunder. Målet er, at kundebasen skal firedobles til 100.000 inden for to år.

”Da vi var ude og rejse kapital til JumpStory, gjorde vi nok til dels noget af det, som alle andre iværksættere gør – skruer godt op for forventningerne. Derfor er det endnu mere positivt, at vi kan lave break-even nu, hvis vi ønsker det. Det vil sige, at hvis vi ikke foretager markante investeringer for at skabe yderligere vækst, så kan virksomheden allerede nu faktisk begynde at tjene penge,” siger Anders Thiim Harder, CEO og medstifter af JumpStory, og tilføjer at virksomheden det seneste år har fordoblet omsætningen til et “større millionbeløb”.

Opgør med tandpastasmilet

Markedet for kommercielle billeder er lige nu domineret af to amerikanske mastodonter. Svaret på, hvorfor JumpStory alligevel har formået at tiltrække 25.000 brugere, skal ifølge direktøren findes i, at startuppet tilbyder mere autentiske og dagligdags billeder til en fast pris – hvor de etablerede i højere grad sælger billeder af smukke modeller med tandpastasmil ét ad gangen.

”Kald det disruption eller branche-hack, hvis du vil. Vi ser et kæmpestort marked, hvor udbuddet ikke stemmer overens med efterspørgslen, og hvor de traditionelle aktører har vanskeligt ved at justere deres forretningsmodel uden samtidig at underminere sig selv. Denne ubalance er en invitation til sådan nogen som os, og hvis vi bare kan få en lillebitte bid af kagen, så ser det særdeles fornuftigt ud. Men vores set-up er skalerbart, så hvorfor nøjes med det?” siger Anders Thiim Harder.

Fra Aarhus og ud til det globale marked

JumpStory ser hele verden som dets hjemmemarked, og kundetilgangen kommer især fra USA. Men det får ikke de to stiftere til at overveje at rykke teltpælene op flytte selskabet til eksempelvis Silicon Valley eller London. Planen er at blive i Aarhus og gøre JumpStory et attraktivt sted at arbejde for tech-talenter, der kan se sig selv udvikle sig sammen med engagerede kollegaer under ledelse af de to iværksættere.

”Jeg er skeptisk over for fortællingen om, at alting sker i Silicon Valley. Jeg har selv tidligere haft en virksomhed, hvor vi oprettede kontor derovre. Men ønsker vi virkelighed en fremtid, hvor alle lovende selskaber køber ind på narrativet om, at så snart de når en vis størrelse, så er det farvel til Danmark? Vi skal udfordre det narrativ om, at noget kun kan blive stort, hvis man flytter væk fra Danmark. Det er nu engang sådan, at fortællinger skaber virkelighed, og personligt vil jeg gerne give mit lille bidrag til, at både Aarhus og Danmark kan forblive hot – også når man taler tech,” siger Jonathan Løw, medstifter af JumpStory.

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY