You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Alfabeto

Alfabeto har både sagt ja og nej til investering: Succes er ikke kun kapital

@Michael

Der er sket meget i det unge startup Alfabeto, der i løbet af et halvt år har automatiseret sin platform, sagt ”ja” og ”nej” til investeringer og nu satser på at komme med i Løvens hule.

Alfabeto startede i august med en mission om at sikre tekstforfatning af ordentlig kvalitet, også selvom prisen var derefter. Startuppet har i dag rundet ni måneder, og motivationen har aldrig været større. I løbet af det seneste halve år har Alfabeto nemlig fortsat de positive takter, men har også måtte tage nogle store beslutninger.

De unge iværksættere har automatiseret platformen, så den nu både er skalerbar og ressourcebesparende; fået en investor ombord, der bidrager med meget andet end kapital; takket ”nej” til endnu en investor og sendt en ansøgning til Løvens hule.

Automatisering giver mere tid til kunderne

Med udgangspunkt i sin eksisterende platform satte Alfabeto sig for at gøre den endnu bedre. Platformen skulle optimeres.

”I dag er hele platformen automatiseret. Det giver os mere frihed til at fokusere på at optimere forretningen og det miljø, hvor kunder og forfattere befinder sig. Systemet ordner sådan set alt andet. Derfor sparer vi en masse ressourcer uden at gå på kompromis med kvaliteten,” siger Christian Johnsen, der sammen med Sebastian Bjørnsen står bag Alfabeto.

Platformen fungerer sådan, at kunder lægger opgaver op, som Alfabetos forfattere byder ind på. Kunden kan kontakte forfatteren, se en profil og anmelde forfatteren efter en opgave er løst. For at sikre kvaliteten og at udbud og efterspørgsel går hånd i hånd, er platformen invitation only. Det er dog kun gældende for forfatterne, så interesserede kunder kan roligt tilmelde sig.

”Det handler i bund og grund om, at du som forfatter leverer et godt stykke arbejde hver gang. Vi går op i, at kunderne får en god oplevelse, og at vi har de bedste forfattere. Til gengæld kan forfatteren også tage sig retmæssig betalt for sit arbejde,” siger Christian Johnsen.

Kapital kommer i anden række

Med en skalerbar platform stod det klart, at ambitionerne rakte ud over landets grænser. Men begrænsede ressourcer betød, at der var behov for sparring og flere midler. Derfor satte de to iværksættere sig for at finde en tredje partner, der kunne give taburetten et tredje ben.

”For os handlede det i høj grad om at finde den rigtige person. Det handler ikke om beløbet, men om hvilken person man gerne vil have ind. Man kommer til at arbejde tæt sammen og vil til tider blive uenige om, hvad der er bedt og mest optimalt at gøre. Derfor er det vigtigt at møde sin investor og være ærlige over for hinanden. Med en investor giver man noget af sin forretning og får det mange gange igen, hvis det er den rigtige person,” siger Christian Johnsen.

Det rigtige match fandt Alfabeto i Rasmus Nielsen, der kommer fra en fortid i bilbranchen. Hans sparring har blandt andet hjulpet Alfabeto med at holde fokus på forretningen og holde hjulene i gang.

Siden har Alfabeto modtaget endnu et tilbud om kapitalindskud. Men det tilbud er blevet afvist, fordi kapital kan føre til dovenskab.

”Man skal passe på, at kapital ikke bliver til en sovepude. Hvis dit fokus går fra virksomheden til kapitalen, er der noget helt galt,” siger Christian Johnsen.

Ansøgt om at pitche for løverne

Derfor kan det virke paradoksalt, at det unge startup har ansøgt om at pitche foran dommerne i Løvens hule. Her vil mange opfatte succes, som det at lukke en investering fra en eller flere af løverne. Men for Alfabeto vil en succesfuld deltagelse være defineret gennem adgang til netværk og ikke kapital.

”Det beløb, vi søger i Løvens hule, er nok mest symbolsk. Vi vil gerne have udbygget vores netværk, og netværk må man jo sige, at løverne har. Netværk er alfa og omega. Alt for få kommer ud i nogle netværksgrupper væk fra skærmen. Kom ud og slå nogle ringe i vandet. Fortæl folk, hvem du er, og hvad du laver. Lad vær med at tro, at du kan bygge din forretning på Linkedin eller Facebook,” siger Christian Johnsen.

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY