IoT, IoT-festival

Amerikanske studerende laver dansk IoT-festival

@Redaktionen

Fem amerikanske studerende vil sætte fokus på de grønne aspekter af Tingenes Internet med en IoT-festival på DTU. Her vil blandt andet Aqubic, Anyware Solution og Aqua Robur fremvise deres løsninger.

Fem amerikanske studerende fra Worcester Polytechnic Institute i Massachusetts har startet et samarbejde med Green Tech Challenge for at skabe fokus på de grønne muligheder, IoT indeholder.

På en IoT-festival vil de fremvise en række grønne startups, lave demonstrationer af produkterne og sørge for at få gang i det internationale netværk på DTU.

IoT kan fremme en grønnere hverdag

Internet of Things er en af de store trends for 2017, men det er ikke kun løsninger, der gør hverdagen lettere og kobler alt op på internettet af den ene grund, at man kan. IoT kan også være med til at fremme en grønnere fremtid, mener Jeremy Honig, en af de studerende bag endags-festivalen, som foregår 10. april på DTU:

IoT
IoT teamet Fra venstre til højre Jeremy Honig Andrea Karduss Jordan Burklund Maria Sierra Liam Shanahan

“IoT gør processer mere effektive og giver mulighed for i real-tid at indsamle data, som kan nedsætte energiforbrug, hjælpe ved vand- og affaldsforvaltning og opmuntre folk til at ændre adfærd, som kan være skadelig for miljøet,” fortæller han og uddyber:

“Det er ofte indirekte måder, IoT kan hjælpe miljøet på, måder som du ikke nødvendigvis ville tænke over. Eksempelvis ved produkter som kræver et højt niveau af service. Et godt konkret eksempel er NordSenses NS Sensor, som deltager på festivalen. Sensoren er indbygget i affaldscontainere og giver oplysninger om, hvor fyldt containeren er. Det kan skraldevognen så optimere deres rute efter, så de kun kører til containere, der trænger til at blive tømt. Det betyder mindre spildtid og mindre CO2-udledning.”

Green Tech Challenge: “En vigtig festival”

På festivalen har teamet bag udvalgt en række startups som vil fremvise deres løsninger; Anyware Solutions, svenske Aqua Robur, Aqubiq, Nordsense, NorthQ og UrbanWater. Derudover vil Delta Nordic IoT Center, Microsofts IoT Center, Director of Digital Innovation og IdemoLab ved Delta Morten Wagner og Green Tech Challenge deltage.

“Vi tror på, at en omfattende implementering af IoT er af afgørende betydning. Vi kan spare enorme ressourcer som samfund og de positive effekter fra en stigende grad af automatisering vil have en stor indvirkning på energiforbruget i både den private og offentlige industri. Derfor mener vi, at en IoT-festival er vigtigt. I dag har langt størstedelen af folkene uden for indsutrien ingen idé om, hvor meget strøm, tid, varme og penge de kan spare ved at implementere IoT i deres hjem,” siger Frederik van Deurs, medstifter og managing partner i Green Tech Challenge.

En stor oplevelse for de studerende

Green Tech Challenge har fungeret som rådgivere på festivalen, som opstod som led i et projekt, de studrende skal lave på Worcester Polytechnic Institute. De havde læst en masse om Danmarks grønne initiativer og innovative teknologier, og som Jeremy Honig udtrykker det, hvem ville så ikke gerne prøve at afholde en festival i et andet land, når muligheden byder sig?

“Det har været en stor oplevelse at planlægge en festival i et land, som vi aldrig har boet i før. Selvom vi har skulle over nogle udfordringer, har vi store forventninger til festivalen og håber, at det bliver en succes. Vi er taknemmelige for dem som har hjulpet os. Vores mål er at skabe opmærksomhed om, hvilke muligheder der ligger i IoT og få folk til at forstå, at teknologien kan være med til at hjælpe miljøet,” siger Jeremy Honig og IoT-teamet.

Festivalen bliver afholdt den 10. april hos DTU Skylab. Du kan melde dig til og læse mere her.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

...så får du de seneste nyheder og største historier om tech og startups lige i indbakken!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY