Antler: Hvad er en god co-founder?

@Redaktionen
Over halvdelen af alle startups mislykkes, fordi holdet bag ikke er skruet rigtigt sammen. Derfor er det essentielt at finde det rette team af co-foundere, mener early-stage investoren, Antler.

Sponsoreret: Artiklen er udgivet i samarbejde med Antler.


Michael J. Wiatr, General Partner i Antler peger på særligt tre ting, som er vigtige, når man skal finde det rette team:

”Find nogen, du har kemi med og deler grundlæggende værdier med. Det er vigtigt, at I er drevet af den samme vision. Og så er diversitet en stor styrke både når det kommer til demografi, personlighed, faglighed og kompetencer – dine co-founders skal ikke nødvendigvis være samme type som din bedste ven,” forklarer han.

To gange om året åbner Antler for ansøgninger til at blive founder-in-residence. Founderne udvælges blandt de stærkeste tech-profiler, kommercielle specialister og domæne-eksperter til et 12-ugers program, hvor fokus er på idégenerering, match-making og networking. Målet er nye startups med stærke hold bag.

”Programmet tvinger iværksætterne til at tale nogle svære emner igennem og blive afstemt fra start af. Idéer kan ændre sig, men vi tror på, at den rette sammensætning af foundere altid kan pivotere. Det er menneskene, vi investerer i,” fortæller Wiatr.

Michael J Wiatr General Partner i Antler

Netop Antlers tilgang har founders i startuppet Virtuall – en infrastruktur platform til 3D internet for mode industrien – nydt godt af.

”Gennem forløbet afprøvede vi samarbejder med mange forskellige potentielle co-founders. For os betød det, at vi mødtes som ret forskellige founders på tværs af fire nationaliteter for at opbygge det, virksomheden er i dag. Vi ville aldrig have mødt hinanden tilfældigt,” siger Jonas Wallengren, co-founder og CEO i Virtuall.

En undersøgelse fra CB Insights viser, at over 50 % af startups i 2018 gik konkurs, fordi founders af den ene eller den anden årsag ikke var afstemt fra start af. Og netop derfor er det så vigtigt at finde det rette match.

”Det tager i gennemsnit 7 år at lave en unicorn. Når man skal arbejde så meget sammen, er det virkelig vigtigt, at man har et godt partnerskab.”

”Det tager i gennemsnit 7 år at lave en unicorn. Når man skal arbejde så meget sammen, er det virkelig vigtigt, at man har et godt partnerskab. Det er specielt når det er hårdt og svært, at teams testes. Det er dér, det gode team viser sit værd,” siger Michael J. Wiatr.


Antler

  • Antler er en global multistadie investor med 25 kontorer fordelt på seks kontinenter. Venturefonden støtter nystartede virksomheder fra dag nul og op til serie C.
  • Antler er verdens mest aktive angel- og seed-investor. Med mere end 140 investeringer i Norden er venturefonden også blandt de mest aktive her.
  • I løbet af de sidste fire år har Antler arbejdet med mere end 900 iværksættere i Norden, som er nøje udvalgt blandt mere end 16.000 ansøgere.
  • Du kan ansøge lige her.

Artiklen er en del af magasinet “The Guide – A comprehensive overview of the Danish startup ecosystem”, som er udgivet af Heyfunding og TechSavvy.media.

Læs hele magasinet her:

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

...så får du de seneste nyheder og største historier om tech og startups lige i indbakken!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY