You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Anyware Solutions får TechBubbles: “IoT er fedt, fordi du ikke behøver opfinde nye produkter, men indsamle data intelligent”

@mathias

Denne måneds Techbubbles går til Anyware Solutions, som snart er på markedet med en smart lampefatning, som kan måle lys, fugt og lyd. Vi har snakket med CEO’en bag om IoT som teknologi.

For et par uger siden spurgte vi jer hvilket startup, der havde klaret sig ekstra godt i den forgangne måned, og IoT-virksomheden Anywere Solutions vandt jeres gunst. Derfor mødte vi Co-founder og partner i firmaet, Jan Christiansen, for at overrække en flaske champagne, som vi hver måned uddeler i samarbejde med VivinoPostNord og The Hub.

Anyware Solutions har udviklet en connected “Smart Adaptor”, der sættes mellem en pære og en lampefatning og dermed kan styre lyset. Derudover har den indbygget lysmåler, en fugtmåler, temperatur-sensor, og en lydmåler. Den kan derfor sende data om, hvorvidt der er usædvanligt meget fugt eller larm – og alt det kan du tjekke via en smartphone-app. Ifølge Anyware Solutions har de udviklet verdens mindste Smart Home system, der inderholder services som indbrudsdetektion, forebyggende indbrudslys, indeklima-monitorering og energibesparelser.

Firmaet går målrettet efter partnerskaber med forsikrings- forsynings- og teleselskaber.

“Den her data er interessant for denne type selskaber, så kan de bygge et mere individuelt forhold til hver af deres kunder,” siger han.

At Anyware Solutions’ Smart Adaptor er interessante for netop dén type virksomheder blev slået fast i marts i år, da det blev offentliggjort, at firmaet har indgået en samarbejde med Tryg, som skal teste deres produkt.

Læs også: Smart-startup i samarbejde med Tryg: The Camp understøtter vores partnerskab

 Vi venter stadig på boomet

Om halvanden måned skal Smart Adaptoren gerne komme på markedet. Et market som i flere årtier har bugnet af tech-eksperters forudsigelser om, at “nu kommer internet of things rigtigt ud hos forbrugerne.”

Som bekendt er det store boom bare aldrig rigtigt sket, og ifølge Jan Christiansen er der flere forklaringer på hvorfor.

”Smarthome-løsninger har eksisteret i lang tid, men det har altid været for dyrt og besværligt at bruge, og du skulle binde en masse forskellige devices sammen – måske endda fysisk med ledninger – for at de kunne tale sammen. Det har aldrig været nemt at bruge, bortset fra for de største tech-entuisiaster.”

“Sandsurfing i Sahara – og hvad så?”

Derudover peger han også på, at teknologi-producenterne har været lidt for forblændet af deres teknologi, men ikke altid har haft et forbrugernyttigt formål med det.

“IoT minder jo om virtual reality på den front, for ingen af dem er rigtigt slået igennem endnu.  Jeg tror det er fordi, man lavede en masse teknologi som var fedt og meget gimmick orienteret. Det er da meget sjovt, at jeg kan sandsurfe i Sahara via VR – men hvad så? Man lavede det fordi man kunne,” siger han og tilføjer:

“Men nu er vi nået til punktet med IoT, hvor du ikke behøver at opfinde en masse nye produkter for at løse behøvet – de kan løses med data, så længe den bliver indsamlet intelligent. Så kan du binde det sammen i skyen og regne på det – uden at have huset fyldt op med dimser, der hele tiden skal synkroniseres.”

Alle får noget ud af dele data

Hvis Smart Adaptoren udelukkende skulle sælges direkte til forbrugerne, så vil det kun være en lille del af befolkningen, der aktivt vil opsøge løsningen, siger Jan Christiansen. Men Anyware Solutions’ løsning er designet til at kunne bruges af alle, ikke kun teknologi-enthusiaster. En af måderne at nå ud til den brede del af befolkningen er via samarbejde med blandt andet forsikringsselskaber, som det

“Forsikringsselskaberne kan jo tilbyde kunderne at få en Smart Adaptor gratis, hvis brugerne deler data fra den. Forbrugerne får en løsning, der gør deres hverdag mere tryg og bekvem og forsikringsselskaberne får indsigt til at føre en individuel dialog med deres kunder. På den måde kan vi nå ud til brugere, som normalt ellers aldrig ville shoppe efter vores løsning.”

Samtidig er grundtanken med smart adaptoren, at der skal udvikles flere services som gør værdien af løsningen højere på sigt, både for brugere og partnere.

“Det har hele tiden været på tegnebrættet, at vi kan udvikle flere services på samme fundament. Eksempelvis kan vi jo måle fugtigheden i kældre med Smart Adaptoren, og via en opdatering ville vi kunne lægge en skimmelsvampalarm til funktionaliteten, så vi kan advarere brugerne hvis der er forhøjet risiko for skimmelsvamp udvikling,” siger han.

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY