smart innovation, scion dtu, led ibond

Arrangement: Kan du bygge dit firma større med Smart Innovation?

@mathias

Onsdag den 14. juni er der oplæg i forskerparken Scion DTU om deres Smart Innovation-forløb. Lær fra virksomheder, der har været igennem det, og hør, hvad de har fået ud af det.

Smart Innovation giver små og mellemstore virksomheder mulighed for at deltage i et forløb, der skal skabe vækst – både for den enkelte virksomhed og for Region Hovedstaden som helhed.

Alle deltagere i Smart Innovation får adgang til 400 videnstimer, hvor de for eksempel kan få sparring med DTU-forskere med ekspertise i præcis den type produktudvikling, som den enkelte virksomhed arbejder med. Onsdag den 14. juni kan du komme ud i forskerparken Scion DTU og møde nogle af de virksomheder, som har været igennem forløbet.

Sparring giver idéer til at komme videre

En af de virksomheder er LED iBond, som laver en skinne, der kan levere strøm til lamper. Før de begyndte deres Smart Innovation-forløb for et års tid siden, så stod de med et problem i forhold til at få gang i produktionen.

“Udfordringen var, hvordan vi fik det masseproduceret, og da vi ikke er en produktionsvirksomhed, var det problematisk. Vi brugte DTU Mekanik som sparringspartnere, hvor vi fremlagte vores idéer til at komme i gang med produktionen,” fortæller Lars Frederiksen, som er CTO i LED iBond.

Var bange for at dele idéerne bag produktet

Deltagerne i Smart Innovation får 45 timers forretningsrådgivning og 100 faciliteringstimer fra Scion DTU. Før LED iBond deltog i forløbet, var de dog en lille smule betænkelige.

“Vi går meget op i at have patenter, da det er en højteknologisk løsning, vi har, så der var lidt diskussion, før vi sagde ja til at deltage. Men vi fandt ud af, det jo er mere processorienteret, og ikke som sådan produktet, vi sparede om, så det passede fint med vores behov. Det handlede mere om gode råd til, hvordan vi skulle gøre de forskellige ting, end hvordan vores produkt er skruet samme,” fortæller Lars Frederiksen.

Forløbet skal styrke danske virksomheders vidensniveau

Målet med Smart Innovation er at styrke danske virksomheders vidensniveau og forretning, da det kan være med til at skabe eksempelvis produktionsjobs, der ellers kunne forsvinde ud af Danmark.

Smart Innovation skal også styrke danske virksomheders position på internationale markeder – særligt inden for områderne smart, grøn og sund vækst og er blandt andet baseret på Big data og Internet of Things.

Og netop Internet of Things er interessant for LED Ibond. De fandt hurtigt ud af, at udover at sparre med DTU Mekanik, var der også mulighed for at dele noter med de andre virksomheder i forskerparken.

“Det er også andre virksomheder derude, som er gode at snakke med. Vi mødte et firma, der vidste utrolig meget om Internet of Things-markedet, som vi gerne ville blive klogere på, så dem fik vi også et godt samarbejde med,” fortæller Lars Frederiksen.

Hans firma er stadig i Smart Innovation-forløbet.

“I øjeblikket er vi ved at lukke en stor kontrakt, så det er jo godt at kunne tage den med til møderne og få deres feedback og tanker på, hvad vi skriver under på.”

Projektet Smart Innovation er støttet af EU’s Strukturfonde og Vækstforum. Tilmelding kan ske her.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

...så får du de seneste nyheder og største historier om tech og startups lige i indbakken!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY