Billedreportage: Kom med TechSavvy på Smukfest 2022

Smukfest vil gerne være mere bæredygtighed, men hvordan oplever man det i praksis som deltager? Vi besøgte onsdag festivalen for at kigge nærmere på nogle af festivalens tiltag.


Da TechSavvy onsdag besøgte Smukfest i Skanderborg, fik vi mulighed for at opleve deres innovative bæredygtighedsløsninger på første hånd.

Et af festivalens største campingsteder, Kærligheden, bliver hvert år indtaget af tusindevis af festglade unge mennesker. For at sikre en bæredygtig festival har Smukfest opstillede en række innovative, bæredygtighedsløsninger fordelt rundt på hele festivalpladsen.

På Kærligheden er der blandet andet introduceret “Skralde-Basket” hvor festivaldeltagerne har mulighed for at vinde diverse præmier som eksempelvis, en kasse iskolde øl eller en pose isterninger. For at vinde præmierne skal gæsterne aflevere en pose skrald og herefter forsøge at kaste skraldeposen i en basketball-kurv.

Ved siden af “Skralde-basket” er der desuden et lykkehjul, hvorved festivalsdeltagerne kan indlevere en pose skrald, dreje på lykkehjulet og forhåbentlig vinde “kolde” præmier.

Smukfest har desuden indført et returpantsystem, hvor gæsterne kan indlevere deres pant. På den måde forsøger Smukfest at invitere festivaldeltagerne til aktivt at hjælpe med oprydningen og dermed sikre en bæredygtig festuge.

Til at indsamle pant og skrald er der ligeledes blevet stillet “Buddybobs” til rådighed. Ved at kombinere en “Buddybob” med en skraldepose, kan festivaldeltagerne lave deres egne skraldespand.

Smukfest har desuden indført flere Genbrugsstationer hvor der kan afleveres pap, metal og campingstole, luftmadrasser og telte.

Selve festivalspladsen har også præsenteret flere innovative løsninger til at sikre den bedste fest på den mest bæredygtige måde. Dette inkluderer blandt andet den notoriske “Juice-Bar”, hvor der hvert år bliver indsamlet op mod 50 tons appelsinskaller til genbrug.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

...så får du de seneste nyheder og største historier om tech og startups lige i indbakken!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY