You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Campisternes svar på AirBnB er klar til at erobre det danske marked

Foto: JumpStory.

Den svenske tech-virksomhed Acamp, der forbinder campister med private grundejere, har rejst 2,5 mio. euro i en investeringsrunde. Kapitalen skal blandt andet bruges på at udvide til det danske marked. 

Den svenske tech-virksomhed Acamp, der forbinder campister med private grundejere, har rejst 2,5 mio. euro i en investeringsrunde. Kapitalen skal blandt andet bruges på at udvide til det danske marked. 

Det skal være nemmere at finde mindre og naturskønne steder at parkere sin autocamper. I hvert fald hvis man spørger svenske Acamp, en slags AirBnB-platform der især forbinder autocamper-ejere med jordejere.

Öjje Holt stifter af Acamp

Derfor har tech-virksomheden nu rejst 2,5 mio. euro – svarende til 18,6 mio. kroner – til at indtage det danske og norske marked, accelerere væksten og udvide driften. Investeringsrunden er Acamp hidtil største og bag kapitalindsprøjtningen står kapitalfondene Spintop Ventures og LRF Ventures.

“Acamps mission er at gøre det nemt for campere at finde og booke gode steder at campere. Jeg var selv frustreret over de traditionelle campingpladser og ønskede derfor at gøre det muligt for private værter og virksomhedsejere at udleje deres jord og tilbyde nøje udvalgte camping-oplevelser. Med støtte fra vores nye investorer glæder vi os til at vækste vores camper-fællesskab og udvide til nye markeder – herunder Danmark,” siger Öjje Holt, stifter a Acamp.

Udover at fokusere på det danske og norske marked, vil Acamp i den kommende tid også have blikket rettet mod initiativet ‘Clean Camping.’ Initiativet er udviklet i samarbejde med organisationerne Håll Sverige Rent, Hold Danmark Rent og Hold Norge Rent.

“Vi glæder os over den stigende interesse for bæredygtig turisme og har som mål at forbinde mennesker med unikke steder at opholde sig og overnatte i naturen,” siger Öjje Holt.

Tomme grunde kan give ny indtjening

Acamp blev grundlagt i 2020 af Öjje Holt og Paul Berggren, som efterlyste steder at campe uden for de store og etablerede campingpladser. Derfor grundlagde de Acamp, hvor man som bruger kan finde, booke og betale for sin campingplads.

For jordejere giver platformen mulighed for at udleje uudnyttet jord, mens man også kan tilbyde sine gæster ekstra produkter og oplevelser.

Det er netop muligheden for at tjene penge på tomme grunde, der har fået kapitalfonden LRF Ventures, som er en del af Lantbrukarnas riksförbund, foreningen af svenske landmænd, til at investere i Acamp.

“Vi ser rigtig interessante synergier mellem Acamp og vores over 130.000 medlemmer, som via Acamp kan skabe nye indtjeningsmuligheder ved at udleje deres jord og tilbyde deres produkter og services til overnattende gæster,” siger Martin Alexandersson fra LRF Ventures.

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY