Det danske fintech-startup Hiveonline modtager en investering på seks millioner kroner. Det er den svenske iværksætter Torbjörn Nilsson og hans partner Håkan Birging, der står bag investeringen.

Baseret på blockchainteknologi har det danske startup Hiveonline bygget en finansiel tillidsplatform. Den gør det fremover muligt for startups og små virksomheder at håndtere alle finansielle aktiviteter og administrative opgaver fra én app.

Efter testforløb med danske og svenske brugere har startuppet nu modtaget en investering på godt seks millioner kroner. Med investeringen kan Hiveonline skrue op for hastigheden og rekruttere det rigtige team, der skal bygge videre på platformen, så de efter planen kan lancere i andet eller tredje kvartal i 2018.

“Det er et vigtigt tidspunkt, vi får investeringen på. Vi skal accelerere udviklingen af vores platform og blockchainteknologi er en dyr affære. Derudover skal vi rekruttere de rette kompetencer til teamet. Vi arbejder med cutting edge-teknologi, så vi skal tiltrække nogle af de bedst performende udviklere, der er derude,” siger Sofie Blakstad, CEO i Hiveonline.

Hiveonline henvender sig især til startups og mindre virksomheder, hvor medarbejderne ikke sidder foran en computer det meste af dagen. Sofie Blakstad forventer især at befri virksomheder i brancher som landbrug, catering og bygningsindustrien for en administrativ byrde.

Vil fremme bæredygtige investeringer

Når platformen lanceres i det nye år vil startups få nem adgang til at håndtere administrative opgaver som leverandørkontrakter og transaktioner mellem kunder og leverandører gennem appen. Platformen strømliner virksomhedens aktiviteter og giver en tillidsscore baseret på levering, betaling og beslutningstagen. Vurdering af brugerens aktivitet baseres altså på fakta frem for partiske anmeldelser.

Samme værktøj er udgangspunkt for en løsning, der retter sig mod investorer, der vil investere i lande, hvor de ikke har mange muligheder for at foretage kontrol, og hvor der er risiko for, at kapitalindsprøjtningen ikke får den ønskede effekt på arbejdsgangen.

“Tillid og sikkerhed er vigtigt for alle virksomhedsforhold og eksterne relationer. Men det er i særdeleshed vigtigt, hvis man investerer penge i en virksomhed eller i projekter. Udover at håndtere administrative opgaver kan Hiveonline tracke beslutninger og processer,” siger Sofie Blakstad og fortsætter.

“Hvis en invester ønsker at investere i en virksomhed i et land med høj korruption eller lav tillid til staten, kan investoren følge pengestrømmen mellem de to parter og sikre at pengene kommer frem. Derudover kan virksomhedens rapportere tilbage om beslutningsprocesser gennem platformen, og investoren sikrer derved at investeringen får det ønskede impact i virksomheden.”

Blockchain og kryptovaluta

Betalinger mellem bruger og kunder håndteres gennem appen, men der er ikke noget krav om at der skal afregnes i bitcoin.

“Du kan betale i din egen valuta, der konverteres til kryptovaluta i vores blockchain. Kryptovalutaen kan altid omregnes til den nationale valuta. Det er vores mål at gøre det så simpelt og transparent som muligt,” siger Sofie Blakstad.

Fordi Hiveonline er baseret på blockchainteknologi fjerner man behovet for at en tredje part skal involvere sig og risikere at gøre processen mere usikker, fordyrende og ressourcekrævende.

Erstatter ego-system med øko

Investorerne Torbjörn Nilsson og Håkan Birging lagde den fulde investering på seks millioner kroner. De har selvsagt en stærk tro på fremtiden for Hiveonline.

“Folkene på Hiveonline er kloge og talentfulde, som man ville forvente, men de har også en stærk og dokumenteret track record fra blockchainløsninger og distribuerede betalinger”, siger Torbjörn Nilsson i en pressemeddelelse.

Sofie Blakstad er også glad for, at det er er Torbjörn Nilsson, der har investeret.

“Vi er begejstrede for at nyde godt af Torbjörns interesse for at skabe dynamiske løsninger, og det er vigtigt for os, at Torbjörn deler vores dristige vision om at erstatte dagens egosystem med morgendagens økosystem.”