Boston er hjemsted for et af verdens mest imponerende life science-økosystemer. Derfor åbner regeringen et innovationscenter i byen nord for New York, så danske startups og forskere får adgang til den nyeste viden og finansieringsmuligheder.
Med virksomheder som Novo Nordisk og Lundbeck markerer Danmark sig allerede som en lysende stjerne på life science-himlen. En position regeringen nu vil gøre endnu stærkere ved at åbne et innovationscenter i USAs life science hub, Boston.
”Danmark er en forskningsnation i den absolutte verdenselite. Det styrker vi ved at etablere et innovationscenter i Boston. Det skal gøre det lettere for danske virksomheder at få kontakt til de dygtigste forskere og nøglemedarbejdere fra udlandet. Samtidig skal vi se, om de penge, vi bruger på forskning inden for området bliver brugt bedst muligt, så vi kan skabe fundamentale og forandrende nybrud til gavn for menneskeheden,” siger uddannelses- og forskningsminister, Søren Pind.
“Samarbejde gør gode ideer geniale”
Det nye innovationscenter får adresse tæt på eliteuniversiteter som Harvard og MIT, hvor nogle af verdens skarpeste hjerne og forskningsmiljøer har hjemme og som danske forskere og SMVere nu får lettere adgang til.
“Vores forskning er på et udmærket niveau, og gode ideer bliver geniale, når vi samarbejder med de bedste i verden. Et innovationscenter i Boston reducerer distancen mellem Danmark og USA, så vi kan få skabt de rigtige kontakter og bringe relevant viden og ny teknologi med hjem til Danmark,” siger Søren Pind.
De mange og gode universiteter bidrager da også til at Boston kan kalde sig USAs life science hovedstad, hvis man måler det på antal af medarbejdere. Industrien beskæftiger omkring 30.000 forskere og andet personale. Det gør det til den højeste koncentration af life-science medarbejdere i hele USA.
Boston er attraktiv for ambitiøse startups
Udenrigsminister Anders Samuelsen håber at blandt andet startups kan få mere end skarpe hjerner med i kufferten efter et besøg på USAs østkyst.
“Udover et stærkt forskningsmiljø, så har Boston en stor medico og pharma industri og byen er attraktiv for entreprenører. Det nye center i Boston giver ambitiøse danske startups og vækstfirmaer værdifuld adgang til partnere og finansiering, der kan hjælpe dem med at skalere og åbne døren for deres fremtidige internationale vækst. Så de kan blive morgendagens succeshistorier for dansk eksport,” siger Anders Samuelsen.
Helt frem til 2013 formåede Boston også at holde Silicon Valley bag sig, når det kommer til at tiltrække investeringer i biotech. Tilsammen modtog de to byer halvdelen af alle amerikanske investeringer i biotech dengang.
Det nye innovationscenter er en del af en større væksplan for life science, som regeringen lancerde den 2. marts.