You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Deloitte, fintech

Danmark i hård konkurrence om at blive førende fintech-hub

@simone

Globalt er fintech et vækstområde, og et område med massiv lovgivning. Deloitte har undersøgt, hvor de bedste forhold i verden er – og trods gode forhold, møder Danmark stærk konkurrence.

Startups, der går ind i fintechbranchen, går ind i en branche med massiv lovgivning, men også massive investeringer. Nogle lande er dog bedre end andre at starte op i, og ifølge en ny rapport fra Deloitte har Danmark stadig lidt vej at gå for at komme helt til tops på forholdene for fintech.

Danmark ligger nemlig under lande som Storbritannien, Schweiz og Norge, når det kommer til at tilbyde udviklingsmiljøer og sandkasser, hvor fintech-virksomheder kan afprøve deres idéer, inden de investerer store summer på at færdigudvikle deres løsninger.

Danmark har en stærk digital arv, men udfordringer med lovgivningen

Rapporten, “Connecting Global FinTech: Global Hub Review“, beskriver nemlig Danmark som et land med en stærk digital arv, hvor myndighederne har fokus på digitalisering og befolkningen er teknologikyndige. Økosystemet bliver beskrevet som et stærkt og understøttende miljø af institutioner på det finansielle, akademiske og lovgivningsmæssige område, som er klar til at tage fintech til næste niveau. Men selvom det danske marked er modent og har et bedre fokus på blockchain end vores svenske og norske naboer, så har Danmark også nogle udfordringer.

Ifølge rapporten er der usikkerhed om lovgivningen, ringe adgang til kapital og markedet er småt. Dermed får København som fintech-hub ikke en topscore. I stedet ligger København lunt i midten med en score på 71, i et skema, hvor det handler om at have så lav en score som muligt. Til sammenligning scorer London 11, Frankfurt 46 og Stockholm 55. Luxemborg og Bruxelles ligger dog højere end København på henholdsvis 83 og 127, hvor byer som Oslo, Amsterdam og Paris ligger i samme område som København på indeks 77, 70 og 76.

”Mange udenlandske FinTech-virksomheder kender ikke dansk lovgivning, og det giver problemer med at få godkendt it-løsningerne. Eksempelvis cloudløsninger, som kan være vanskelige at tilpasse den danske fortolkning af lovgivningen,” siger Deloittes ekspert i digital transformation Rasmus Winther Mølbjerg i en pressemeddelelse.

Deloitte forventer et voksende fintechmiljø

Deloitte forventer dog stor vækst i antallet af fintechvirksomheder i Danmark over det næste år med en udvidelse af Copenhagen Fintech Lab. Og når økosystemet vokser, forventer rådgivningshuset, at København vil blive i stand til at tiltrække mere kapital, flere udenlandske startups og mere tech-talent.

”Hvis Danmark vil gøre FinTech mere interessant for danske og udenlandske virksomheder, skal man se på, hvad de bedste lande har gjort på området. Det gælder blandt andet muligheden for at etablere sandkasser,” mener Rasmus Winther Mølbjerg.

Rapporten nævner, at de bedste workspaces og acceleratorer i København er Accelerace, Copenhagen Fintech Lab, Founders House, Rainmaking Loft, SoingularityU Copenhagen, Spar Nord Future Finance, The Camp og Venture Cup. I 2017 lanceres også Copenhagen Fintech Accelerator samt flere partnerskaber mellem universiteter, startups og corporates.

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY