You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Danmarks cyberforsvar skal styrkes med nationalt Cyber Campus

@Adam

Aarhus Universitet, Aarhus Kommune og Security Tech Space står bag et nyt initiativ der skal styrke og udvikle det nationale cyberforsvar. Initiativet omfatter et Cyber Campus i Aarhus.

Aarhus Universitet, Aarhus Kommune og Security Tech Space står bag et nyt initiativ der skal styrke og udvikle det nationale cyberforsvar. Initiativet omfatter et Cyber Campus i Aarhus.

Aarhus Universitet, Aarhus Kommune og Security Tech Space står bag et nyt Cyber Campus, som skal imødegå trusselsbilledet på den digitale front. På Aarhus Universitet er i forvejen blandt de førende i verden indenfor eksempelvis kryptografi.

Der er mange eksempler på at cyberangreb har kostet dyrt, hvor kriminelle og fremmede magter stjæler data og afpresser borgere, virksomheder og offentlige institutioner. 

Mærsk, Vestas, Norlys, Greenpower, DSB og mange flere har været ramt. Og nogle angreb har tilmed været tæt på at lukke dele af vores kritiske infrastruktur som elektricitet og transport. Derfor skal vi som samfund ruste os bedre til at modstå den øgede trussel på cyberområdet, forklarer Peer H. Kristensen, direktør for netværket Security Tech Space i en:

Læs også: Ovenpå alvorlige cyberangreb: Ledige akademikere skal hjælpe virksomheder med cybersikkerhed

”Vi skal gøre det nemmere for offentlige, private, civile og militære instanser at arbejde sammen om forskning, uddannelse og innovation inden for cybersikkerhed. Derfor samler vi alle kræfterne i et Cyber Campus i Aarhus. Modellen findes allerede i flere lande og har vist sig effektiv”. 

– Initiativet skal øge Danmarks kapacitet inden for cybersikkerhed ved at skabe et nyt og effektivt samarbejde om uddannelse, forskning, og innovation i cybersikkerhed. Det skal fungere som et bindeled, hvor industri, universiteter, offentlige myndigheder, samt Forsvaret og Beredskabsstyrelsen kan arbejde sammen om et stærkt civilt og militært cyberforsvar.”

Cyberværnepligt i Aarhus

Med et nyt Cyber Campus så åbner der også muligheden for at huse, cyber værnepligtige i Aarhus. En mulighed som er værd at kigge ind i ifølge Peer H. Kristensen:

“Vi skal styrke forsvaret inden for cybersikkerhed med en kaserne for cyberværnepligtige, og Aarhus har alle forudsætninger for at huse den, da der allerede er et stærkt økosystem inden for cybersikkerhed. Universitetet er blandt de bedste i verden inden for cybersikkerhed, og byen har samtidig et stærkt iværksættermiljø med mange startups inden for cybersikkerhed. Det gør byen til en ideel base for rekruttering og uddannelse af cyberpersonale til forsvaret.”


Om Security Tech Space:

Security Tech Space blev etableret den 1. september 2023. Bag centeret står Aarhus Universitet, Alexandra Instituttet, INCUBA A/S og Aarhus Kommunme. Bestyrelsen er bredt sammensat af repræsentanter for en række erhvervsorganisationer og tech-virksomheder, som består af:

  • Lise Fuhr (forperson), direktør for ETNO (De europæiske teleselskabers sammenslutning)
  • Niels Husted Kjær, direktør for Alexandra Instituttet
  • Mai Louise Agerskov, direktør for INCUBA A/S
  • Martin Østergaard Christensen, stadsdirektør Aarhus Kommune
  • Esben Kolind Laustrup, CEO, Bankdata
  • Johan Bitsch Nielsen, Danmarks Eksport og Investeringsfond
  • Kristian Pedersen, Dekan for Natural Science, Aarhus Universitet
  • Casper Klynge, vicedirektør Dansk Erhverv
  • Morten Rosted Vang, Dansk Industri
  • Charlotte Møller Andersen, CEO i Cryptomathic

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY