Boatflex

Dansk bådstartup får ny millioninvestering: Alle skal kunne opleve sejlerlivet

Den danske deleplatform for både, Boatflex, har fået en frisk millioninvestering. Og mission med pengene er klar: De vil sende flere danskere på sejlerferie.

Når familien Beha sejler ud over de tyrkisblå farvande, og Københavns kanaler er fyldt med speedbåde, master og joller om sommeren, bliver der kigget med længselsfulde øjne fra mange landkrabber. Med Boatflex kan man leje sig til en båd, og deres mission er klar: De vil sende flere danskere på sejlerferie.

Til den mission har startuppet nu endnu engang tiltrukket sig investering. Fem millioner kroner fra Seed Capital og to unanvgivne business angels.

AirBnb for både

Boatflex er en art AirBnb for både. Ejere kan leje deres båd ud, og platformen formidler kontakten. Og som noget nyt tilbyder Boatflex, at man kan leje både med og uden kaptajn.

”Vi hører fra rigtig mange, at de gerne vil på sejlferie, men at de ikke kan sejle. Vi vil give alle muligheden for at opleve sejlerlivet. Private både bliver kun brugt to procent af tiden, og det er ikke billigt at have båd. Vi synes, det er oplagt at give bådejere en mulighed for at få dækket nogle af deres udgifter, mens vi kan give de mennesker, der ikke har midlerne til at købe deres egen båd, en tur på vandet,” siger stifter Jakob Bojesen i en pressemeddelelse.

Når en båd ligger stille 98 procent af tiden, kan det hurtigt blive en dyr fornøjelse at være bådejer. Ifølge Dansk Sejlunion løber udgifterne for en standard 30 fods sejlbåd hurtigt op i 100.000 kroner om året. På Boatflex har flere ejere lejet præcis sådan en båd ud for 40.000 kroner i løbet af en sæson, oplyser startuppet.

Boatflex rider på bølgen af deleøkonomi

Boatflex blev stiftet i 2014 og består ud over Jakob Bojesen også af COO Arvid Sihm samt Tattoodo-stifter Mik Thobo-Carlsen og OL-sølvvinder, sejleren Jonas Høgh-Christensen, som også er blevet en del af projektet.

I sommeren 2016 hentede startuppet 1,3 millioner kroner. I dag har Boatflex 1400 udlejningsbåde på platformen, 4000 registrerede brugere, de har tiltrukket bådejere fra hele verden, og i løbet af 2016 var der 200.000 unikke besøgende.

”Deleøkonomien oplever stor fremgang i mange industrier og Boatflex rider på den bølge. De servicerer et gigantisk marked, hvor der ikke er særlig mange spillere. De har en chance for at tage det marked. Desuden har Boatflex et rigtig stærkt og erfarent team, som har eksekveret fra dag ét,” siger Investment Manager Alexander Viterbo-Horten fra Seed Capital i pressemeddelelsen.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

...så får du de seneste nyheder og største historier om tech og startups lige i indbakken!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY