Dansk gamification-virksomhed klar til global vækst med millioninvestering

@sebastian
Gamification-marketing er blevet et effektiv værktøj til leadgenerering og kundeengagement, og en dansk platform vil nu indtage det globale marked med en millioninvestering i ryggen.

Har du skrabet et digitalt lod eller rullet med et lykkehjul mens du var på e-indkøbstur, kan teknologien meget vel have været leveret af det danske startup Scratcher.io. Virksomheden står nemlig bag en SaaS-platform, der gør det nemt for virksomheder at bruge gamification i deres markedsføring.

”Det er Scratchers mål at blive førende på globalt plan, og det skal vi opnå ved at vise virksomheder, at gamification marketing er mere end hygge og spil. Tværtimod har det potentiale til at være bedste digitale og strategiske værktøj i forhold til at sikre de bedste resultater på dine marketingindsatser, på mindst mulig tid, og med mindst mulige omkostninger. Vi har kort sagt kun lige kradset i overfladen af, hvad teknologien kan gøre og bidrage med af værdi i forhold til databaseret kundeengagement og kampagneperformance,” siger Casper Christiansen, CEO og medstifter af Scratcher.io.

Efter at have gået fra at være en konsulentforretning til en SaaS-platform for godt to år siden, er det gået stærkt for Scratcher.io. I dag er de til stede på 17 europæiske markeder og forventer en tocifret millionomsætning inden for de næste 6 måneder. Og med en ny investering på €1.2 millioner – knap 10 millioner kroner – er virksomheden nu klar til at erobre endnu flere markeder.

Gode oplevelser giver data

Markedsføringsfolk bruger allerede en lang række forskellige værktøjer for at holde dialogen med både nuværende og nye kunder; CRM-systemer, email-marketing og personificering. Og gamification-marketing er ikke længere bare en nicheteknologi, men godt på vej til at blive endnu et fast værktøj hos marketingafdelingen, som ikke kun hives frem til Black Friday eller til jul.

”Man tager det meget mere ind som et taktisk værktøj, men gamification marketing er ikke kun et taktisk værktøj. Det er et også et strategisk værktøj med høj ROI og overlegen effektivitet i forhold til leadgenerering og kundeloyalitet og -engagement. Derfor går det fra at være nice to have til need to have – fordi man skal finde nye måder at komme i dialog med nye eller eksisterende kunder,” siger Casper Christiansen.

Gamification-marketing handler nemlig ikke bare om at vinde præmier på et skrabelod. Scratcher.io har 25 forskellige formater – fra lykkehjul til personlighedstests. Alt sammen interaktivt content, der kan bygge bro mellem virksomheden og deres målgruppe. Og det resulterer i kampagnerne med imponerende resultater som konveringsrater på over 40 procent og et tidsforbrug på over 1 minut på kampagnen.

”Øvelsen at gøre det i den rigtige kontekst med det rigtige content. Gør man det, får man adgang til valid, taktisk og strategisk data, som kan bruges til at handle på både nu og fremadrettet – data som virksomheden selv ejer,” siger Casper Christiansen.

En SaaS-baseret platform gøre teknologien mainstream

Bag investeringen i Scratcher står den finske fond Innovestor sammen med et konsortium. Et konsortium som har en enorm tiltro til potentialet i Scratchers løsninger.

”Vi er på udkig efter de bedste teams og mest innovative løsninger, som kan gøre en klar og mærkbar forskel på deres område. I Scratcher har vi fundet en yderst professionel organisation og en unik platform, som vil være med til at gøre gamification marketing mainstream med dens brugervenlige plug-and-play setup samt evne til at sikre høj performance på salg- og marketingkampagner. Vi tror lige så meget på Scratcher, og vi er sikre på, at deres platform bliver en uundværlig del af fremtidens digitale værktøjskasse,” siger Tommi Äijälä, Group Chair i Innovestor.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

...så får du de seneste nyheder og største historier om tech og startups lige i indbakken!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY